Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Restore Edilen Kilise Sanat Merkezi Oldu

Çeşme'de 1832 yılında inşa edilen ve yıllarca atıl halde kalan Aya Haralambos Kilisesi, İl Özel İdare desteğiyle belediye tarafından restore ettirilerek kültür sanat merkezi haline getirildi.

yapi.com.tr
Restore Edilen Kilise Sanat Merkezi Oldu

Çeşme'de, yıllarca atıl halde kalan Aya Haralambos Kilisesi restore ettirilerek, kültür sanat merkezi olarak hizmete açıldı. Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, Çeşme Belediyesi'nin girişimi ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle aslına uygun halde restore edildi.

Toplam 2 milyon lira harcamayla yenilenen tarihi yapı, Çeşme'nin tarihi dokusunu ortaya koyarak turizme kazandırılırken, ilçenin kültür sanat yaşamınında önemli bir merkez haline getirilerek "kültür-sanat merkezi" olarak hizmet vermeye başladı.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yıkılmak üzere olan yapının, restorasyonun ardından "kültür ve sanat merkezi" olarak hizmet vermeye başlamasıyla yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Çeşme'nin en işlek caddesinde yer alan Aya Haralambos Kilisesi'nin yenilenmesinden sonra ilçenin tarihi ve kültürel yaşamının yeni bir değer kazandığını ifade eden Tütüncüoğlu, 2013 yılı sergi programı başvurularının tamamına yakınının dolduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/restore-edilen-kilise-sanat-merkezi-oldu_106592.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!