Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Revizyona Dava Yağmuru

Manisa ve Kütahya Çevre Düzeni Revizyon Planı’na yönelik ardı ardına davalar açılıyor. Sığacık Körfezi’nde balık çiftlikleri, Torbalı Taşkesik’te çöp bertaraf tesisi kurulmasına olanak sağlayacak plana karşı açılan davaların ardından, Manisa’nın Saruhanlı İlçesi Develi Köyü’nde yapılması öngörülen katı atık depolama alanının iptali de istendi.

Cumhuriyet Ege



Manisa ve Kütahya Çevre Düzeni Revizyon Planı’na yönelik ardı ardına davalar açılıyor. Sığacık Körfezi’nde balık çiftlikleri, Torbalı Taşkesik’te çöp bertaraf tesisi kurulmasına olanak sağlayacak plana karşı açılan davaların ardından, Manisa’nın Saruhanlı İlçesi Develi Köyü’nde yapılması öngörülen katı atık depolama alanının iptali de istendi. Develi köylülerinin avukatı Şehrazat Mercan tarafından İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, katı atık depolama alanının tarımı yok edeceği vurgulandı.

Eylül ayında revizyon edilerek askıya çıkarılan çevre düzeni planının bölgeye yönelik olumsuz değişiklikler içerdiğini kaydeden Mercan, “Çevre düzeni planına yönelik daha önce Danıştay 6. Dairesi’nde iptal davası açmıştık. İptal davamıza karşın revizyon planında düzeltme yapılmamıştır. Katı atık depolama alanın, Develi Köyü’ne çok yakın bir mesafede ve meraların üzerinde kurulması planlanmıştır. Planın uygulanması halinde, Develi Köyü üreticisinin tarıma ve hayvancılığa dayalı geçim kaynakları ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/revizyona-dava-yagmuru_84828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!