Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rezidansa Dönüştürülmek İstenen 34 Yıllık İnşaat Yıkılıyor

Sarıyer Belediyesi, 34 yıldır kaba inşaat halinde kalan ve 400 konut, 50 ticari alanlık rezidansa dönüştürülmek istenen inşaatın yıkımına başladı.

yapi.com.tr
Rezidansa Dönüştürülmek İstenen 34 Yıllık İnşaat Yıkılıyor

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Hacıosman’da 34 yıldır kaba inşaat halinde olan ve kısa süre önce “rezidans” adı altında tamamlama inşaatına başlanan dev bina yıkılıyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; CHP’li Sarıyer Belediyesi ekipleri, depreme dayanıksız olduğu belirtilen 27 katlı binaya yıkım işlemi için gitti. Çok sayıda polis ekibi de güvenliği sağlaması için çağırıldı. Belediye ekipleri, “ne olursa olsun kanunun uygulanacağı ve yıkım işleminin tamamlanacağını” belirtti.

27 katlı binanın inşası için ilk ruhsat 1995 yılında alındı ve 27 katlı bir otel inşa edileceği ifade edildi. Yıllardır devam eden hukuki süreçlerde ruhsatları iptal edilen bina için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 30 Haziran 2019 tarihinde Yapı Kayıt Belgesi verdi. Otel olacağı belirtilerek inşaatına başlanan bina, 400 konut, 50 ticari alanlık bir rezidans projesine dönüştürüldü. Ardından 2023’ün Mart ayında yeniden çalışmalara başlandı.

Sarıyer Belediyesi yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada, inşaatın kaçak olduğunu ve bölgenin SİT alanı olduğunu hatırlattı. Ayrıca Belediye yetkilileri, kaba inşaatın 34 yıl boyunda korozyona uğradığını, depreme karşı dayanıklı olmadığını ve ilk depremde bir felaket yaşanabileceğini de vurguladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rezidansa-donusturulmek-istenen-34-yillik-insaat-yikiliyor_204715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!