Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Rize'nin Projelerini ve Sorunlarını Konuşmak Üzere Geniş Katılımlı Bir Toplantı Düzenleyeceğiz''

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'nin projelerini ve sorunlarını konuşmak üzere yarın Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Rize'nin Projelerini ve Sorunlarını Konuşmak Üzere Geniş Katılımlı Bir Toplantı Düzenleyeceğiz''

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, iki ayda bir Rize'ye yaptığı ziyaretlerde kentin yönetici ve ileri gelenleri ile bir araya geldiklerini, yaptıkları koordinasyon toplantılarında değişik bakanlıkların Rize'deki yatırımlarını gözden geçirdiklerini ve hangi aşamada olduklarını değerlendirdiklerini belirtti.

Toplantılarda gelinen durum ve yapılması gerekenleri tartışarak yol haritası belirlediklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

''Bu toplantıların çok faydalı hizmetlere vesile olduğunu gördük. Geçen yıl şehirde olan taşkının önemli sebeplerinden birisi şehir içinden geçen dere yataklarının tıkanıklıklar nedeniyle denize ulaşamamasıdır. Dere yataklarının üzerlerinin kapatılmış olmasının önemli bir etken olduğu tespiti yapılmıştı. Yine Rize'nin su sorunu, kentleşme sorunu var. Orman ve Su İşleri Bakanımızla bu konu ile ilgili projeleri konuşacağız. Çünkü dere ıslahları bu bakanlığın görev alanında. Diğer taraftan Rize Belediyesi ve Rize Valiliği kentle ilgili projeleri ve çalışmaları takip ediyor. Dere ıslah projesinin de ne aşamada olduğu ne zaman başlanacağı konusunu görüşeceğiz.''

Bakan Yazıcı, Rize'nin projelerini ve sorunlarını konuşmak üzere yarın Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini bildirerek, şöyle devam etti:

''Rize'nin içme suyu başta olmak üzere şehir içi yapılanma ve çevre sorunları bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde çöp konusu haberlere konu olmuştu. Çöplerin Çamburnu'ndaki çöp aktarma istasyonuna değil, Güneysu yolundaki bir vadiye taşınmış olması tepkilere yol açtı. Bu nedenle çöp toplama ve aktarma sorunlarını da görüşeceğiz. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Rizeli bakan yardımcıları da katılacak. Amacımız Rize'nin geleceğini inşa etmektir. Rize'yi doğal güzellikleriyle deniziyle yeşiliyle, yaylalarıyla çayıyla marka bir şehir haline getirmektir.''

Öte yandan yarın Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda yapılacak toplantıya bakanların yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve DSİ Trabzon Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu'nun da katılacağı bildirildi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/rizenin-projelerini-ve-sorunlarini-konusmak-uzere-genis-katilimli-bir-toplanti-duzenleyecegiz_91396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!