Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Roboski Müzesi için Çalışmalar Başladı

Roboski katliamının ikinci yıl dönümü yaklaşırken, "Adalet, adaletsizliğin olduğu yerden yükselir" sloganıyla bir araya gelen çok sayıda aktivist, Roboski'de bir müze kurmak için çalışmalara başladı. Müzenin projesi yarışmayla yapılacak.

yapi.com.tr
Roboski Müzesi için Çalışmalar Başladı

28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 insanın öldürüldüğü Roboski katliamını unutturmamak için Roboski’de bir müze kurulacak. 2014 sonbaharında bitirilmesi planlanan ve şimdilik "Roboski Müzesi" olarak adlandırılan proje ile ilgili ayrıntılar, 23 Aralık’ta Ankara'da düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Roboski Müzesi Girişimi, Roboski'de yaşanılanların unutulmamasına ve bunun barış için, adalet için bir olanağa dönüşmesine katkı sağlayacak olan müze projesi için “Platon'dan beri bilgisel olarak ve insanlık tarihi boyunca olan bitenlerden de biliyoruz ki, ‘adalet, adaletsizliğin olduğu yerden yükselir’. Biz de bunun için adaletsizliğin hâlâ yaşanmakta olduğu yerde, Roboski'de adalet talebimizin önemli bir simgesini, bir yapıyla yükseltmek istiyoruz. Biz, barış içerisinde, eşit ve kardeşçe yaşamının mümkün olduğu inancıyla bir araya gelen insanlarız. Çoğu çocuk 34 insanın yaşam haklarının, Roboski'de ellerinden alınması ile sonuçlanan bu katliamın acısını vicdanlarımızda ve hafızalarımızda taşıyoruz. Amacımız, mimarlarının, sanatçıların tasarımlarıyla, gençlerin alın teriyle ve katkı koyan herkesin emekleriyle Roboski'lilerin adalet talebine sahip çıkacağı bir kampanya örgütlemek. Bu kampanyanın somut ürünü de 2014'ün sonbaharında hep birlikte tamamlayacağımız ve ismini Roboski'de hep birlikte koyacağımız, şimdilik "Roboski Müzesi" olarak adlandırdığımız yapı olacak” diyor.

Projesi ortak katılım/yarışma ile elde edilecek müzenin inşaatı için gerekli olan finansman, destek kampanyası ile sağlanacak ve yapı, kolektif inşaat atölyesiyle inşa edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roboski-muzesi-icin-calismalar-basladi_115235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!