Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Roma Hamamı’nı Turistlere Gezdiremiyoruz’

Ankara Turist Rehberleri Derneği Başkanı Müeyyet Tiritoğlu, yaşanan park sorunu nedeniyle kentin en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Roma Hamamı’nın turistlere gezdirilemediğini belirtti. Tiritoğlu, “Şu anda Ankara’da düzenlenen turların hiçbirine Roma Hamamı alınmaz. Çünkü turistleri gezdiren araçların park yeri yok. Bu tarihi eserleri park

Cumhuriyet Ankara
1 ‘Roma Hamamı’nı Turistlere Gezdiremiyoruz’

Ankara Turist Rehberleri Derneği Başkanı Müeyyet Tiritoğlu, yaşanan park sorunu nedeniyle kentin en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Roma Hamamı’nın turistlere gezdirilemediğini belirtti. Tiritoğlu, “Şu anda Ankara’da düzenlenen turların hiçbirine Roma Hamamı alınmaz. Çünkü turistleri gezdiren araçların park yeri yok. Bu tarihi eserleri park sorunu nedeniyle tanıtamıyoruz” diye konuştu.

Başkentte günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen trafik ve park sorunu turistik turları da olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde kalan tarihi Roma Hamamı ve Augustus Tapınağı’nın park sorunu ve trafik sorunu nedeniyle Ankara’yı gezen turist gruplarına gezdirilemediği öğrenildi.

Ankara Turist Rehberleri Derneği Başkanı Müeyyet Tiritoğlu da Ulus Çankırı Caddesi bölgesinde yaşanan trafik ve park sorunu nedeniyle yaşanan Roma Hamamı’nın turistlere gezdirilemediğini doğruladı. Roma Hamamı’nın önceleri ziyarete tamamen kapalı olduğunu, son dönemde ziyarete açıldığını anımsatan Tiritoğlu, “Fakat, bu sefer de turistleri taşıyan araçların park edileceği bir yer yok. Ancak ara sokaklara otobüsler park edebiliyor. Ama Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gelen yolucuları otobüsleriyle biz oraya götürürsek tam bir kaos yaşanır” dedi

Bölgede park yeri olarak düzenlenebilecek alan olduğunu belirten Tiritoğlu, “Ankara şehir turlarında olmazsa olmazlar belli. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir ve Roma Hamamı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Anıtkabir’e turist götürebiliyoruz ancak Roma Hamamı ve Augustus Tapınağı’nı gezdiremiyoruz. Bu da ciddi bir eksiklik. Ankara’nın en önemli değerlerinden birini yeterince tanıtamama gibi bir sonuç doğuruyor” değerlendirmesini yaptı.

Otobüsler kaleye çıkamıyor

Benzer sorunların Ankara Kalesi’ne çıkışlarda da yaşandığını belirten Tiritoğlu, kazı çalışmaları süren Roma Tiyatrosu bölgesinden “Kale yokuşuna” tur otobüsüyle çıkılamadığını, araçların çift taraflı park etmeleri nedeniyle sorun yaşandığını söyledi. Tiritoğlu, “Otobüsler hareket edemiyor, mahçup oluyoruz yabancı ziyaretçilere. Bir protokol götürüyoruz, polis indirip yürütmemizi söylüyor. Önemli günlerde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde de ciddi park sorunu yaşanıyor” dedi. Tiritoğlu, Cumhuriyet ve Kurtuluş Müzesi’nde ciddi bir “tuvalet sorunu” yaşandığını söyledi. Tiritoğlu, “Yeterli tuvalet yok, gerektiğinde rica minnet personelinkini kullanıyoruz” şeklinde yakındı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in bu anlamda kent için “şans” olduğunu belirten Tiritoğlu, “Ben 25 senedir bu işin içindeyim. İlk defa bir vali bizim fikrimizi sordu bu konuda. Hemen alınan önlemlerden mutlu oluyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER: arkeoloji kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/roma-hamamini-turistlere-gezdiremiyoruz_84133.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sorunun doğru konması, doğru çözümün anahtarıdır. Kutlarım. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!