Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Roma Sütunu için Mücadele Eden O Öğretmen Konuştu

Antalya Kaleiçi’nde gün yüzüne çıkarılan Roma dönemine ait 2 bin yıllık Roma sütunlarının Şirin Yalı Mahallesi’ne taşınarak 3 katlı binanın girişine süs olarak koyulduğunu ortaya çıkardıktan sonra hakkında tazminat ve ceza davası açılan emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya’ya (66), konuştu

yapi.com.tr
1 Roma Sütunu için Mücadele Eden O Öğretmen Konuştu

Hürriyet'in haberine göre, Antalya Kaleiçi’nde 1996 yılında bulunan Roma dönemine ait 2 bin yıllık granit sütunların su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir tarafından Muratpaşa İlçesi Şirin Yalı Mahallesi’ne taşınarak 3 katlı binanın girişine süs olarak koyulduğunu tespit eden emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya’ya (66), konuştu.

‘Araştırma yaptım’

Yaşadıklarını anlatan Kaya, “Tesadüfen geçtiğim sokakta 2 bin yıllık granit sütunların süs olarak evin önüne dikildiğini görünce inanamadım. Gidip eserleri inceledim. Ve hemen fotoğraflarını çektim. Araştırmam sonucu sütunların Kaleiçi’nden buraya taşındığını, 3 katlı evin girişine de ‘Sütunlu Konak’ yazıldığını gördüm” dedi.

‘Süreci takip ediyorum’

Haber olduktan sonra birçok kişinin kendisini arayıp tebrik ettiğini kaydeden Kaya, “Antalya Müzesi o sütunların kaldırılacağını açıkladı. Ben de süreci bizzat takip ediyorum. O sütunların oraya izinli olarak konduğu söyleniyor. Öyle bile olsa 2 binlik sütunun süs yapılmasına kim izin verdiyse o da suçludur” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roma-sutunu-icin-mucadele-eden-o-ogretmen-konustu_159981.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Öncelikle sütunlar oraya yeni taşınmadı, 23 yıldır mahallemizde bulunmakta. Sütunlu konak ismi ise kaldırımda duran bu sütunlara karşılık yıllar sonra verilmiş. Ne yazık ki bir vatandaşın çekememezliğine şuan birçok gazeteci alet olmakta. Böylesi bir uygulama doğru bir uygulamadır, birçok otelin, mekanın ve turist beldelerde devlete ait fakat şahısa zimmetli 3.derece tarihi eser bulunmaktadır. Köylerde ise bildiğiniz üzere muhtarlara zimmetlidir. Evet, bu eserler müze depolarında yatmaktansa şehrin merkezlerinde görünmelidir. Şahsi çıkarları uğruna gazetecilerin maşa olmaması dileğiyle, iyi forumlar dilerim YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!