Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Romus’la Romulus’u Teslim Aldık

Avusturya’da ele geçen Bizans ve Roma dönemine ait 316 parça değer biçilmez tarihi eser, Türk yetkililere teslim edildi. Romus va Romulus’u dişi kurttan süt emerken gösteren paha biçilmez değerdeki heykelciğin de bulunduğu eserler Türkiye’ye getirildi.

Hürriyet Gazetesi/Celal ÖZCAN
Romus’la Romulus’u Teslim Aldık

ÜRKİYE’den kaçak kazılar sonucu çıkarılan Roma ve Bizans dönemine ait son derece değerli tarihi eserlerimizi dün Avusturya’dan teslim aldık. Türkiye’den gelen arkeologlar Nurhan Turan ile Mümtaz Şahin, önceki gün Innsbruck’ta tarihi eserleri avusturyalı yetkililerden teslim aldı. Paketlenen eserler, uçakla Innsbruck-Viyana üzerinden Ankara’ya götürüldü.

İstanbul-Münih arası çalışan bir Türk yolcu otobüsünde 2 yıl önce gümrük polislerinin araması sırasında ele geçen 316 parça tarihi eser, yaklaşık iki yıldır Innsbruck Gümrüğü’nde muhafaza ediliyordu. Avusturyalı yetkililer, altın-gümüş sikkeler, cam vazolar, kaseler, kurşun mühür baskılar ve değişik boyutlarda heykelciklerden oluşan 316 parça tarihi eserin Anadolu’dan çıkarıldığının tespit edilmesi üzerine, Türkiye’ye iade edilmesine karar verdiler.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi yetkilisi Nurhan Turan ile Mümtaz Şahin, aralarında Roma’nın kurucuları Romus ile Romulus’u dişi kurttan süt emerken tasvir eden bir heykelciğin de bulunduğu eserlerin Ankara’da Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne yerleştirileceğini açıkladı. Eserleri havaalanında Türk arkeologlara, Avusturyalı gümrük yetkilisi Fritz Kapfinger teslim etti. Kapfinger, tarihi eserlerin güvenlik kontrolü ve x-ray ışınlarından geçmeden uçağa yüklenmesi için ayrı bir özen gösterdi. Avusturyalı yetkili iki Türk arkeoloğu tarihi eserlerle birlikte uçağa kadar yolcu etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/romusla-romulusu-teslim-aldik_53398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!