Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rönesans ABD'li Fonlarla Türkiye'deki AVM'lerin Peşinde

Rönesans İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak iki ABD'li fonla, Rusya ve İstanbul'da bulunan alışveriş merkezi yatırımlarındaki hisselerini satın almak için görüştüklerini açıkladı. Ilıcak, yeni satın alma ve birleşmelerle dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde 61. sıradan, ilk 5'e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

Referans Gazetesi
Rönesans ABD'li Fonlarla Türkiye'deki AVM'lerin Peşinde

Rönesans İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak iki ABD'li fonla, Rusya ve İstanbul'da bulunan alışveriş merkezi yatırımlarındaki hisselerini satın almak için görüştüklerini açıkladı. Ilıcak, yeni satın alma ve birleşmelerle dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde 61. sıradan, ilk 5'e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MAPIC'in açılış gecesini düzenleyen Rönesans İnşaat'ın Başkanı Erman Ilıcak, projeleri ve yeni yatırım hedeflerini açıkladı. Kriz nedeniyle herşeyin gerçek değerine döndüğüne dikkat çeken Erman Ilıcak, "Bir ara çok ciddi bir balon oluşmuştu şimdi patladı. Türkiye krize en iyi giren ülkelerden biri oldu. Doğu Bloku'ndaki ülkelere hiç ilgi yokken, Türkiye'ye inanılmaz bir ilgi var. Türkiye bugün her alanda proje ihraç edebilir bir konuma geldi. Artık kriz olsa da geri dönüş yok" dedi.

Rusya'daki iş gücü dünyaya yayıldı

Her yıl yüzde 50 büyüdükleri Rusya'da krizin, bu ülkede yetiştirdikleri insan gücünü dünyanın dört bir yanına gönderme ve projeleri kovalama fırsatı yarattığına dikkat çeken Ilıcak, Libya, Bahreyn, Abu Dabi, Kazakistan, Azerbaycan, Hindistan gibi ülkelere ofis açmaya başladıklarını kaydetti. "Biz gelişmekte olan ülkeler uzmanıyız" diyen Ilıcak, özellikle Körfez ülkelerinde çok ciddi bir talep olduğunu vurguladı. Libya'da bir üniversite, Bahreyn'de 2 büyük hastane, Abu Dabi'de ise 2 kuleden oluşan bir rezidans projelerinin bulunduğunu kaydeden Ilıcak, Hindistan'dan da kendilerine talep geldiğinin altını çizdi.

Bu dönemde çok hızlı büyüyeceklerini kaydeden Ilıcak, bunu dünyanın en büyük şirketlerinin yaptığı gibi satın alma ve birleşmelerle yapacaklarını söyledi. Ilıcak, şöyle konuştu: "Bu şirketler organik değil, tamamen satın alma ve birleşmelerle büyümüşler. En büyük 5 firmanın cirosu bizimkinin en az 10 katı. Krizin etkisiyle şirketlerin değeri yüzde 50 düştü. Biz de sıkıntıda olan global şirketleri satın alarak ve şirketlerle birleşerek büyüyeceğiz. Şu anda dünyanın 61. en büyük müteahhitlik şirketiyiz. Böylece ilk 5 şirket arasına girmeyi hedefliyoruz. Almanya, Avusturya ve İsveç'te firmalarla görüşüyoruz. 2 ABD'li fonla ise, Rusya ve İstanbul'da bulunan alışveriş merkezi yatırımlarındaki hisselerini satın almak için görüşüyoruz. Uygun fiyatlarla alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu amaçla Deutsche Bank ve Citi Bank'a yetki verdik."

Zeytinburnu'nda deniz dolgu alanında inşa edecekleri Seaport kruvaziyer liman ve turizm tesisleri projesinin halen Yargıtay'da olduğunu hatırlatan Rönesans İnşaat'ın Başkanı Erman Ilıcak, şunları söyledi: "Şimdi projedeki gerekli değişiklikleri yapıyoruz. Projeyle 2.5 milyon zengin kruvaziyer turistini getirmeyi planlıyoruz."
    
 4 AVM hedefini 3'e düşürdük
   
Türkiye'de 5'i optimum outlet, 7 tanesi de alışveriş merkezi (AVM) olmak üzere toplam 12 tane projeleri bulunduğunu kaydeden Rönesans İnşaat Başkanı Erman Ilıcak, her yıl 3 alışveriş merkezi açtıklarını, 2009 için ise 4 olan hedefi yine 3'e indirdiklerini söyledi. Ilıcak, "Perakendecinin morali şu anda çok iyi değil. Onları büyümeye zorlamak çok anlamlı olmaz" dedi. Kriz öncesinde Türkiye'de yatırım ortamının hazırlanamadığını ifade eden Ilıcak, "Başka gündemlerle uğraşıldı. 2 yıllık ciddi bir kayıp var" şeklinde konuştu.

Sanko Park Mart'ta açılır

Erman Ilıcak, Gaziantep'te Sanko ile ortak yürüttükleri Sanko Park Alışveriş Merkezi projesinde farklı bir uygulama yapacaklarını açıkladı. Ilıcak, "160 milyon euroya malolacak merkez ile Gaziantep'e bugüne kadarki en büyük yatırımı yapıyoruz. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun, burası için 10 yıl boyunca görüşmediği firma kalmamış. Sonuçta bize kısmet oldu. Geçen hafta Carrefour'u açtık. Mart ayında da komple açmış olacağız" dedi. Ilıcak, geliştirdikleri yeni modeli bu hafta Abdulkadir Konukoğlu'nun İstanbul'da bir basın toplantısıyla açıklayacağını anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ronesans-abdli-fonlarla-turkiyedeki-avmlerin-pesinde_64853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!