Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Roubini: Tünelin Ucunda Işık Göründü

Kriz kahini olarak adlandırılan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini’den bu kez kısmende olsa iyimser tahminler geldi. En kötümser analizlerin sahibi olarak ünlenen Roubini, geçmiş tahminlerine oranla küresel toparlanma için daha iyimser tespitlerde bulundu.

Radikal Gazetesi
Roubini: Tünelin Ucunda Işık Göründü

Kriz kahini olarak adlandırılan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini’den bu kez kısmende olsa iyimser tahminler geldi. En kötümser analizlerin sahibi olarak ünlenen Roubini, geçmiş tahminlerine oranla küresel toparlanma için daha iyimser tespitlerde bulundu. Küresel toparlanmanın başlamasıyla birlikte emtia fiyatlarının 2010’da yükselişe geçeceğini öngören Roubini, “Tünelin ucunda potansiyel bir ışık göründü” dedi.  Petrol fiyatlarının diğer emtialardan daha fazla yükselebileceğini belirten Roubini, petrolün ortalama 70-75 dolar aralığında seyredeceğini öngördü. CNBC’ye konuşan Roubini,olumlu ifadelerine karşın ekonomik toparlanmanın son derece yavaş olacağı uyarısını da yineledi.

Profesör Nouriel Roubini, aynı zamanda ABD, Avrupa ve Japon ekonomilerinin resesyondan çıktıktan sonra tekrar resesyona girme ihtimali bulunduğunu da ifade etti. Roubini, ikinci bir resesyon ihtimalinin sebebi olarak ise krize karşı alınan önlemler nedeniyle ortaya çıkan yüksek bütçe açıklarını gösterdi.

Çin ve Hindistan öncü olabilir

Nouriel Roubini, böyle bir ihtimalin gerçekleşmemesi halinde bile dünyanın önde gelen ekonomilerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde uzun dönemli büyüme hızlarının altında büyüyebileceği uyarısında bulundu.  Roubini, ABD ekonomisinin 2010 ve 2011 yıllarında ancak yüzde 1 büyüyeceğini belirtti. Halbuki, ABD ekonomisi, 1996 ile 2006 yılları arasında yüzde 3.3 büyümüştü. Roubini ayrıca, Çin ve Hindistan’ın global ekonomik toparlanmaya liderlik etme konusunda şanslarının yüksek olduğunu da vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roubini-tunelin-ucunda-isik-gorundu_71175.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!