Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgâr için Yatırımcıdan 80 Milyar YTL'lik Başvuru

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) rüzgâr enerjisi için bir gün için belirlediği lisans başvurularına yatırımcı akını oldu. Enerji şirketleri 80 milyar YTL'lik yatırım lisansı için EPDK'ya başvurdu.

Sabah Gazetesi



nerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) rüzgâr enerjisi için bir gün için belirlediği lisans başvurularına yatırımcı akını oldu. Enerji şirketleri 80 milyar YTL'lik yatırım lisansı için EPDK'ya başvurdu. 1,5 yıl aradan sonra rüzgâr enerjisine dayalı üretim tesisi için lisans başvuruları alan EPDK'ya, Türkiye'nin elektrikte şu andaki toplam kurulu gücü kadar lisans başvurusunda bulunuldu.

Lisans başvurularının sadece dün alınacağının açıklanması nedeniyle, sabah saat 08.30'dan itibaren EPDK'nın önünde kuyruk oluşturan şirketler, 09.30'da ihale salonuna alındı. Sanko, Polat Enerji, Iberdrola, Zorlu, Enerjisa, BP, Westwint gibi Türkiye'de enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tamamına yakınının kurdukları yeni şirketler aracılığıyla kuruma başvurularını yaptı. Şirketler santral projeleri ve haritalarıyla geldikleri için İhale Kurulu'na kalın dosyalar, hatta bavullar içinde evraklar teslim ettiler.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-icin-yatirimcidan-80-milyar-ytllik-basvuru_57217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!