Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgâr Tüneli Müşteri Bekliyor

Türk havacılık sanayiinde hava araçlarının rüzgâra karşı direncini ölçmek üzere 54 yıl önce Ankara’da kurulan Türkiye’nin tek rüzgar tüneli, müşter

Türkiye
1


b>Türk havacılık sanayiinde hava araçlarının rüzgâra karşı direncini ölçmek üzere 54 yıl önce Ankara’da kurulan Türkiye’nin tek rüzgar tüneli, müşteri bekliyor.

TÜBİTAK, yurtiçinde gerekli ilgiyi görmeyen ve hızı saatte 343 kilometreye ulaşan rüzgarın suni olarak oluşturulduğu tünele yurtdışından müşteri bulabilmek için girişimlere başladı. Havacılık sanayiindeki gelişmeler üzerine 1950 yılında kurulan “Ankara Rüzgar Tüneli”, 1993 yılına kadar hiç kullanılmadı.

Faaliyete geçirilmek üzere kurum Ankara Rüzgâr Tüneli, son olarak TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’ne (SAGE) devredildi. Kurulduğu günden itibaren 44 yıl kullanılmayan ve TÜBİTAK tarafından 1993 yılında modernize edilen Rüzgâr Tüneli, uçaklardan otomobillere, kulelerden çanak antenlere kadar birçok cismin rüzgâra karşı direncinin test edilebildiği bir merkeze dönüştürüldü.

Dünyanın birçok ülkesinde otomobilden hava araçlarına, köprülerden kulelere ve hatta binalara kadar rüzgârın etkileri bu tünellerde ölçülürken, Türkiye’nin tek “Rüzgâr Tüneli” ise yeterince tanınmadığı için müşteri bekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-tuneli-musteri-bekliyor_10638.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • iyi günler ben de ufak caplı bir rüzgar tüneli yapmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz ?? ne yapmam ve ne gibi aletler kullanmam gerekiyor ?? acele yanıt bekliyorum saygılarımla... birol-ates@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!