Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sağlıksız Mekan Stres Kaynağı

İyi planlanmamış ve sağlıksız mekanların stres kaynağı olduğu belirtildi. Mimar Ahmet Yoldaş, mimarlığı ‘koruyucu hekimliğe’ benzeterek, binal

NTV-MSNBC
Sağlıksız Mekan Stres Kaynağı

b>İyi planlanmamış ve sağlıksız mekanların stres kaynağı olduğu belirtildi.
Mimar Ahmet Yoldaş, mimarlığı ‘koruyucu hekimliğe’ benzeterek, binaların, sokakların, meydanların ve çevrenin hem bedensel, hem ruh sağlığımız için önemli olduğunu vurguladı.

Açtığı sergide bugüne kadar yaptığı çalışmaları beğeniye sunan Mimar Ahmet Yoldaş, insan yaşamında mimarinin çok önemli olduğunu belirtti. Mimarlığı “koruyucu hekimliğe” benzeten Yoldaş, “Dünyaya geldiğimizde gözümüzü binanın içinde açarız. Bir binada ikamet eder, bir binada çalışır, eğitim görürüz. Film izler, tiyatro seyrederiz. Bu nedenle binalar, sokaklar, meydanlar, çevre hem bedensel, hem ruh sağlığımız için önemlidir. Bir yerde koruyucu hekimlik gibidir” dedi.

GERİLİMİ ARTTIRAN DETAYLAR
Amerikalı Mimar Richard Neutra’nın “Öyle bir ev planlarım ki, mutlu bir karı-kocayı 6 ay içinde boşandırabilirim” diyerek, planlamanın önemini dile getirdiğini belirten Yoldaş, şunları söyledi:
“Gerilimli bir iş gününün ardından ev gitmek üzere yola koyuldunuz. Daha başlangıçta sıkışan trafik gerilimin startını verir. Sonra eve geldiniz, otopark sorunu gerilimi daha da artırdı. Apartman kapısından girişte yüksek basamaklar nedeniyle dengenizi kaybedip düştünüz. Elinizdeki paketler etrafa saçıldı. Güç bela dairenize ulaştınız, bu kez vestiyer ters yere konulmuş. Tuvalete gideceksiniz ama, koridorun öbür ucunda. Sonra mutfağa ulaşıp, rahatlamak için bir bardak bir şeyler içmek istediniz. Bu kez kapı arkasına konulan buzdolabının açık kapağı ile açtığınız kapı birbirine çarptı. Başladınız eşinizle tartışmaya. Bu süreklilik kazanırsa, Neutra’nın iddiasının gerçekleşmeyeceğini kim söyleyebilir?”


http://www.yapi.com.tr/haberler/sagliksiz-mekan-stres-kaynagi_4405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!