Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şah Deniz 2 için 841 Milyon Dolarlık Sözleşme!

Şah Deniz konsorsiyumu aralarında Enka'nın da bulunduğu şirketlerle altı sözleşme imzaladı.

yapi.com.tr
Şah Deniz 2 için 841 Milyon Dolarlık Sözleşme!

Reuters'in haberine göre, İngiliz enerji şirketi BP'nin önderliğindeki konsorsiyum, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 doğalgaz projesi için 841 milyon dolar değerinde altı ayrı inşaat ve mühendislik sözleşmesini imzaladığını açıkladı.

Konsorsiyumun dün verdiği bilgiye göre Bechtel International ve Enka İnşaat ortak girişimi, Gürcistan'da erişim yolları ve kompresör istasyonları da dahil olmak üzere, yapılacak destek tesislerinin inşası işini 528 milyon dolar bedelle kazandı.

Anlaşmanın ardından, Enka hisseleri ise yüzde 1.92 primle 6.38 liradan işlem görerek yatay seyreden BIST-100 endeksinin üzerinde performans gösteriyor. Gelişmeyi Enka hisseleri için 'pozitif' olarak değerlendiren Ata Yatırım anlaşma ile Enka'nın biriken işlerinin 260 milyon dolar tutarında artmasının beklendiğini ifade etti.

Azerbaycan'ın en büyük doğalgaz sahası olan Şah Deniz, BP, Statoil, Azeri SOCAR ve Türkiye'den TPAO'nun dahil olduğu ortakların oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından  geliştiriliyor.

Şah Deniz I, yıllık 10 milyar metreküp kapasiteyle 2009 yılından beri doğalgaz üretiyor. Şah Deniz II'nin ise 2019 yılından başlayarak yılda 16 milyar metreküp gaz üretmesi bekleniyor. Bunun 10 milyar metreküpü Avrupa'ya, 6 milyar metreküpü ise Türkiye'ye sevk edilecek.

Şah Deniz 2 için dün imzalanan altı kontrat arasında 174 milyon dolarlık  boru hattı ve tesis mühendislik ve proje yönetimi sözleşmesi ile toplam 139 milyon dolarlık dört ayrı mühendislik sözleşmesi de yer alıyor

Şah Deniz Konsorsiyumu, Aralık ayında Türkiye'den Tekfen İnşaat'ın de dahil olduğu bir konsorsiyumla proje içinde yer alan iki offshore platformu inşası için 974 milyon dolarlık ayrı bir anlaşma imzalamıştı.

BP'nin Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Başkanı Gordon Birrell, "Sözleşmelerin zamanında yapılmış olması ve Şah Deniz ve Güney Kafkasya boru hattı projesinde bizimle birlikte çalışacak olan şirketlerin kalitesi, bu önemli projelerin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanabileceği ve 2018 sonunda gaz akışını gerçekleştirebileceğimiz konusunda bize güven veriyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sah-deniz-2-icin-841-milyon-dolarlik-sozlesme_118413.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!