Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şahin: Çiftlik Kurulursa Bu Körfeze Yazık Olur

Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde kurulması planlanan orkinos çiftlikleri TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de isyan ettirdi. Körfezde ve çevresinde büyük bir kirliliğe yol açacak orkinos çiftliklerine izin verilmemesi için imza kampanyası başlatan Seferihisar Çevre Koruma Derneği üyelerini kabul eden Şahin, harita üzerinde Sığacık Körfezi'ni

Yeni Asır Gazetesi
Şahin: Çiftlik Kurulursa Bu Körfeze Yazık Olur

Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde kurulması planlanan orkinos çiftlikleri TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de isyan ettirdi. Körfezde ve çevresinde büyük bir kirliliğe yol açacak orkinos çiftliklerine izin verilmemesi için imza kampanyası başlatan Seferihisar Çevre Koruma Derneği üyelerini kabul eden Şahin, harita üzerinde Sığacık Körfezi'ni inceledi. Bölgenin tam bir doğa cenneti olduğunu ve çevresinde antik kentler bulunduğunu ifade eden Şahin, "Orkinos çiftlikleri kurulursa bu güzelim körfeze yazık olur" diyerek destek sözü verdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Seferihisar Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya ile İzmir'den gelen heyet üyelerini TBMM'deki makamında kabul eden Şahin, bölgede orkinos çiftliği kurulmasını engellemek için toplanan 12 bin 85 imzalı dilekçeyi de teslim aldı. Konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşeceğini, bir çevre katliamına izin verilmesinin söz konusu olmayacağını ifade eden Şahin, balık çiftliklerinin yarattığı kirlilikle ilgili heyetten bilgi aldı. "Burası hem kapalı koy, hem de çevresinde antik Teos kenti var. Arkeolojik SİT alanı olan yerde orkinos çiftliği kurulması uygun değil" değerlendirmesinde bulunan Şahin, Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüştükten sonra sonucu dernek yönetimine bildireceğini belirtti. Başkan Şahin ve heyet, orkinos çiftliği kurulacak bölgeyi harita üzerinde de inceledi.

Ucuz ve kirli para

Seferihisar Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Şahin'in konuya gösterdiği hassasiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Seferihisar- Urla- Güzelbahçe-Karaburun- Mordoğan ve Çeşme ilçelerinin bulunduğu yarımadanın balık çiftliklerinin tehdidi altında olduğunu Şahin'e anlattıklarını kaydeden Sarıkaya, "Dünyada eşine az rastlanır güzellikteki koylar ve sahillerde orkinos semirtme çiftlikleri kurulmak isteniyor. Bu çiftlikler mevcut yasaya göre karadan 0.6 mil açığa kurulabiliyor. Karaya bu kadar yakın alanlarda binlerce ton balık kendi pisliği içinde beslenerek üretilecek. Hem deniz hem de çevresindeki antik kentler kirlenecek. Sırf bazıları ucuz ve kirli parayı kolay kazanabilsin diye bu katliama göz yumulamaz. Balık çiftlikleri kapalı koy ve körfezlerin dışında sualtı canlı yaşamını etkilemeyecek şekilde açık denizlerde kurulsun" diye konuştu. Sarıkaya, 390 kilometrelik yarımadanın her noktasının kültürel zenginlikler ve doğa harikası endemik bitki türleri ile dolu olduğunu, bu nedenle milli park ilan edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahin-ciftlik-kurulursa-bu-korfeze-yazik-olur_74683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!