Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sahne İstanbullular'ın

İstanbul, yaşayanlar için ne ifade ediyor, dışarıdan nasıl gözüküyor? Bu sorunun cevabı İspanyol çağdaş sanatçı Antoni Muntadas'ın, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yürütülen 'İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor' projesi kapsamında yapacağı film projesinin özünü oluşturacak.

Sabah Gazetesi
Sahne İstanbullular'ın

İstanbul, yaşayanlar için ne ifade ediyor, dışarıdan nasıl gözüküyor? Bu sorunun cevabı İspanyol çağdaş sanatçı Antoni Muntadas'ın, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yürütülen 'İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor' projesi kapsamında yapacağı film projesinin özünü oluşturacak. Dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarından Muntadas, önümüzdeki günlerde İspanya Kralı'nın elinden Velazquez Ödülü'nü almadan önce İstanbul'a geldi. Dün, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda ajansın yönetim kurulu başkanı Şekib Avdagiç'le birlike proje anlaşmasını imzaladı.

Muntadas Kadırga Sanat Üretim Merkezi'nde bir dizi atölye çalışması yapacak. Genç Türk sanatçılarla bir araya gelecek ve birikimlerini paylaşacak. Ama öncesinde o, İstanbul'u ve şehir sakinlerini tanımanın peşine düşmüş durumda. "İstanbul şehirlerden oluşan bir şehir" diyen Muntadas İstanbul'la ilgili filmler izlemenin, yönetmen ve yazarlarla konuşmanın dışında raporlar bile okuyormuş. Ayak üstü biz gazetecilerin İstanbul ile ilgili neler düşündüğünü bile sordu, düşüncelerimiz hoşuna gitmiş olmalıki ilerleyen günlerde düzenleyeceği atölyesine davet etti. Sonra da taksicilerle konuşacağını söyledi. Çünkü bir kenti en iyi tanıyan meslek gruplarından birinin taksiciler olduğunu düşünüyor.

Ayasofya kitabını beğendi

Kendisine hediye edilen Tahsin Aydoğmuş'un Ayasofya fotoğraf albümü ve İskenden Pala'nın Şehrin Sultanları kitabını ilgiyle inceleyen Muntadas, film projenin tamamlanma süresinin en az iki yıl olduğunu söylüyor. Fakat projenin 2010'a yetiştirilmesi gerektiğinin de farkında. Gülümseyerek, "Biraz üzerimde baskı hissediyorum ama yetiştireceğim de" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahne-istanbullularin-_70465.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!