Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sait Faik'in 'Müze Evi' Yeniden Açılıyor

Türk hikayeciliğinin büyük ismi Sait Faik Abasıyanık'ın Burgazada'da müzeye dönüştürülen evi yeniden açılıyor. İki yıldır restorasyonu süren müze, Abasıyanık'ın 59’uncu ölüm yıldönümüne yetiştirildi.

yapi.com.tr
Sait Faik'in 'Müze Evi' Yeniden Açılıyor

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık, 59'uncu yılında Burgazada'daki müzesinin yeniden açılmasıyla anılacak. Türk hikayeciliğinin unutulmaz ismi Abasıyanık'ın Burgazada'da yazları yaşadığı köşkü üç yıldır restore ediliyor. Müzenin açılışı 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Çoğu öyküsünü bu evde yazdı

Ünlü hikaye yazarının birçok öyküsünü Burgazada sokaklarından, denizinden, balıkçısından ve insanlarından ilham alarak o evde yazdığı biliniyor. Köşkte yazarın el yazması öyküleri ve fotoğraflarının da içinde bulunduğu kişisel eşyaları da yer alıyor.

İlk 1959'da açıldı

İlk olarak 1959 yılında Darüşşafaka Cemiyeti’nin girişimiyle müze olarak halkın ziyaretine giriş ücreti alınmaksızın açılan ve bu tarihten 51 yıl sonra güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının başlatıldığı müze ev, kültür ve tarihe ev sahipliği yapan önemli özel müzelerimizden biri. Babasının vefatından sonra kışları Nişantaşı’nda yazları ise Burgazada Çayır Sokak 15 numaradaki köşkte yaşamını sürdüren Sait Faik, rahatsızlandıktan sonra zamanının büyük bir kısmını burada geçirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sait-faikin-muze-evi-yeniden-aciliyor_108063.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!