Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakarya'ya 70 Milyon Liralık Baraj

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın eski yayla havzasına toplam maliyeti 70 milyon TL olan baraj yapacaklarını belirtti.

yapi.com.tr / AA
Sakarya'ya 70 Milyon Liralık Baraj

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın eski yayla havzasına toplam maliyeti 70 milyon TL olan baraj yapacaklarını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya için en önemli projelerden biri olan baraj projesine yönelik çalışmaların yolunda gittiğini ifade etti.

Yaptıkları yatırımların Sakarya'nın geleceğine yönelik olduğunu vurgulayan Toçoğlu, ''Su, enerji ve altyapı çalışmalarına hız vermeden devam ediyoruz. Dünyanın gelişmiş kentleri altyapı sorunlarını halletmiş durumda. Artık su ve enerji alanında yatırımlar yapmak için çalışıyorlar. Bizler de şehrimizin bu alanda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için altyapıya gereken desteği veriyoruz. Şu anda, şehrimize beş adet yeni arıtma tesisi kuruyoruz. İhaleyi alan firma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Adapazarı, Arifiye, Hendek, Karapürçek ve Sapanca ilçelerinde kurulan arıtma tesislerimizin maliyeti 20 milyon lira'' ifadesini kullandı.

Toçoğlu, hayata geçirecekleri Geyve-Pamukova eski yayla havzasına kurulacak baraj, hidroelektrik santrali (HES), su ve kanalizasyon projeleri ile arıtma tesislerinin toplam bedellerinin 165 milyon TL'yi bulacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Dünyanın gelişmiş ülkeleri bugün su ve enerji konusunda yatırım yapmak adına büyük uğraşlar veriyorlar. Bizlerde Sakarya'nın hem bugününe hem de geleceğine ilişkin önemli bir hizmeti hayata geçirmek adına çalışma yürütüyoruz. Geyve-Pamukova eski yayla havzasında yapacağımız baraj sayesinde bugün kullanılan suyun yüzde 65'ini bu barajdan sağlamış olacağız. 70 metre yüksekliğinde yapılacak olan barajın bize maliyeti 70 milyon lira olacak.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakaryaya-70-milyon-liralik-baraj_88949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!