Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakin Şehir Projesi

Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir”i Seferhisar’ın çehresini yeniliyor. Üniversitenin mimarlık fakültesi öğrencileri kentteki binalara rölöve çalışmaları yaparken, grafik tasarım fakültesi öğrencileri otobüs duraklarını baştan aşağı yeniledi.

Hürriyet Ege
1 Sakin Şehir Projesi

Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir”i Seferhisar’ın çehresini yeniliyor. Üniversitenin mimarlık fakültesi öğrencileri kentteki binalara rölöve çalışmaları yaparken, grafik tasarım fakültesi öğrencileri otobüs duraklarını baştan aşağı yeniledi.

Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” Seferihisar’da yaşanan değişimin bir parçası oldu. Kente makyaj yapan üniversite öğrencileri, ilk olarak kent merkezindeki Atatürk Caddesi’ne el attı. Mimarlık Fakültesi’ndeki Mimari Miras ve Koruma Dersi kapsamında bahar öğretim dönemini Sakin Şehir’de geçiren 3’üncü sınıf öğrencileri, eski yapılarda ölçümler yaparak cephe rölövelerini çıkardı. Gruplar halinde çalışan öğrenciler daha sonra çalışmaları bir bütün haline getirerek, proje dosyası oluşturdu.

Yeni görünüm

Seferihisar’a yepyeni bir görünüm kazandıracak öğrenci projesiyle ilgili Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Taner, Öğretim Üyesi Prof. Mustafa Demircan, Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Malike Özsoy ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülnur Ballice, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.

Öğrencilerin hazırladığı projeyi dosya halinde başkana sunan akademisyenler, cephe yenilemesi tamamlandıktan sonra kentin alacağı görünümü Başkan Soyer ile paylaştı. Soyer, kent yenileme ve güzelleştirme çalışmaları çerçevesinde ilçedeki cadde ve binaların Yaşar Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrencilerinin çabalarıyla bambaşka bir hal alacağını belirtti.

Prof. Dr. Taner ise Yaşar Üniversitelilerin ‘Sakin Şehir’deki değişime katkıda bulunduğunu söyledi. Sakin Şehir’in sembolü olan salyangoz, deniz, martı ve yelken gibi kent ile özdeşleşen sembollerle süslenen duraklar, bambaşka bir görünüm kazandı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakin-sehir-projesi_79814.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutlarım.her yerleşim yeri, konusunda uzmanların çalışmalarıyla daha güvenli ve daha güzel olsun...ellerinize, bilginize yüreğinize sağlık... ilk fırsatta gidip göreceğim... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!