Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Salaşkent...

Ankara'ya her uğrayışta hüzünleniyoruz... Yollar ve kaldırımlar park eden otomobiller yüzünden yürünmez olmuş... Çankaya - Kavaklıdere havalisinde Tunalı Hilmi Caddesi dahil, ayağınız takılmadan 10 metre yürüyebileceğiniz bir kaldırım yok... Belediye Başkanı ha babam altgeçit inşa ediyor.

Milliyet Gazetesi/Melih AŞIK



nkara'ya her uğrayışta hüzünleniyoruz... Yollar ve kaldırımlar park eden otomobiller yüzünden yürünmez olmuş... Çankaya - Kavaklıdere havalisinde Tunalı Hilmi Caddesi dahil, ayağınız takılmadan 10 metre yürüyebileceğiniz bir kaldırım yok... Belediye Başkanı ha babam altgeçit inşa ediyor.

Kavaklıdere'de Şili Meydanı yeniden düzenleniyor. Oraya da altgeçit yapılacakmış. Gerekli miydi? Bunlar tartışılmıyor. Ankara acemi cerrahın eline düşmüş kadavra adeta...

Ankara'da Türkiye'nin eliti yaşıyor. Üniversitelerde görevli mimarların, şehircilerin, gözüne takılmıyor mu bu kepazelik? Ankara halkı homurdansa yeter... Ama kimse oralı değil galiba!

ODTÜ Mezunlar Derneği'nin düzenlediği konferansta Mimar Behruz Çinici konuşuyor: "Ankara'da şehircilik adı altında yapılanlar 'Baş Mimar' Atatürk'ün eserlerine tecavüz anlamına gelir... Ankara, modern Türk kentlisinin doğum yeridir... Başkentin inşasının arka planında Atatürk'ün toplumu ve insanı merkeze alan şehircilik felsefesi vardır. Bu zihniyete sahip bir başka şehirciye rastlamadım... Sözünü ettiğim felsefenin ardında derin bir estetik, sanatsallık ve bilimsellik vardır. Fakat bu değerler yok edilmeye çalışılıyor. Çünkü Ata silinmek isteniyor."

Bahtsız Ankara'da birbiriyle uyumlu yan yana iki yapı göremezsiniz. Bir mimari kakofoni hep vardır. Şimdi de yollar katlediliyor. Ana caddeler, büyük meydanlar mimari dokuya dahildir. İstediğiniz gibi kesip biçemezsiniz. Ama dinleyen kim? Biz de Çinici gibi düşünüyoruz. Sanki birileri aynı zamanda Cumhuriyet Ankara'sından intikam almaya çalışıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salaskent-_58261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!