Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanatçı Alptekin Evinde Ölü Bulundu

Venedik Bienali'nde geçen yıl Türkiye'yi temsil eden UNESCO ödüllü sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin (51), Beyoğlu'nda stüdyo olarak kullandığı evde öldü.

Milliyet Gazetesi/Haluk Atalay
Sanatçı Alptekin Evinde Ölü Bulundu

enedik Bienali'nde geçen yıl Türkiye'yi temsil eden UNESCO ödüllü sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin (51), Beyoğlu'nda stüdyo olarak kullandığı evde öldü.

Polis, olay yerinde yaptığı incelemede uyuşturucuyla kullanılmış bir enjektör bulundu.

Verdiği röportajlarda kendisini 'müzmin bir enstelasyon sanatçısı' olarak tanımlayan Alptekin, yeni yılı Cihangir'deki evinde eşi, kızı ve yakın arkadaşlarıyla karşılamayı planlıyordu. Alptekin'den dün sabaha kadar haber alınamadı. Bunun üzerine Alptekin'in Brezilya asıllı eşi Camilla Alptekin, sanatçının Beyoğlu'nda bir apartmanın dördüncü katında stüdyo olarak kullandığı daireye gitti. İçeri giren Camilla Alptekin, eşinin salonda yüzü koyun halde yattığını gördü. Eşini uyandırmayı başaramayan Camilla Alptekin, durumu polise bildirdi.

Ceset üzerinde inceleme yapan uzman ekipler, darp ve kesici alet izine rastlamadı.

Alptekin'in kolunda iğne izi olduğu, gözlerinin içinde de siyah noktalar bulunduğu belirtildi. Evdeki aramada mutfakta ve banyoda bir miktar toz uyuşturucu ile kullanılmış bir adet enjektör bulundu.

Alptekin'in ölüm haberini alarak olay yerine gelen arkadaşları, sanatçının uyuşturucu kullanmadığını, yaşam tarzı nedeniyle damar rahatsızlığı geçirdiğini söylediler.

UNESCO'dan ödül aldı
Sorbonne Üniversitesi'nde "Sanat Felsefesi" üzerine mastır yapan Alptekin, Bilkent ve İstanbul Bilgi üniversitelerinde de görev yaptı. Yurtdışında sayısız sergiye katılan Alptekin'in çalışmalarından bazıları Avrupa'daki müzelerce alındı. Alptekin, Avrupa'da çağdaş sanatın özendirilmesi dalında UNESCO'dan ödül de aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanatci-alptekin-evinde-olu-bulundu_58457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!