Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanayi Üretiminde Artış

Sanayi üretimi Ekim'de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,3, bir önceki aya kıyasla da 8,6 oranında arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4 artış gösterdi. İmalat sanayindeki artış yüzde 7 olarak belirlendi. Ana Sanayi Grupları Sınıflamasına göre, Ekimde yıllık bazda

yapi.com.tr / AA
Sanayi Üretiminde Artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı Ekim ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretimi bu yılın Ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 arttı. Sanayi üretimi aylık bazda değerlendirildiğinde ise bir önceki aya göre artış oranı yüzde 8,6 oldu. Ekimde geçen yılın aynı ayına göre, sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 8,6, imalat sanayinde yüzde 7, elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe de yüzde 9,4 artış görüldü.
    
Takvim etkisinden arındırılmış endeks, Ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4 artış kaydetti.
    
En yüksek artış sermaye malı imalatında
    
Ana Sanayi Grupları Sınıflamasına göre, Ekimde geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 8,9 ile sermaye malı imalatında kaydedildi. Bunu, yüzde 8,2 ile dayanıklı tüketim malı imalatı, yüzde 8 ile ara malı imalatı, yüzde 6 ile dayanıksız tüketim malı imalatı ve yine yüzde 6 ile enerji imalatı izledi.
    
İmalat sanayi alt sektörlerine bakıldığında artışta ilk sırayı yüzde 31,7 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı imalatı aldı. Bunu, yüzde 21,3 ile mobilya hariç ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı, yüzde 18,5 ile elektrikli teçhizat imalatı takip etti.
    
Ekimde diğer imalatlarda yüzde 17,7, fabrikasyon metal ürünleri imalatında yüzde 16,4, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatında yüzde 15,9 artış kaydedildi.
    
Bu dönemde en fazla üretim azalışı yüzde 10,5 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında görüldü. Tütün ürünleri imalatında da bu dönemde yüzde 8,3'lük azalış yaşandı.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-uretiminde-artis_89990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!