Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

TCDD’yi Kapatsak 3 Trilyon...

Sanayiciler Demiryolu İstedi

ASO Meclisi, 1. Organize Sanayi Bölgesi, 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetleri Müşterek Toplantısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla ASO’da yapıldı. Sanayiciler demiryolu taşımacılığı avantajının kullanılması gerektiğini, fakat Türkiye’de karayoluna yapılan yatırımın demiryoluna yapılmadığını söylediler.

Hürriyet ANKARA
Sanayiciler Demiryolu İstedi

ASO Meclisi, 1. Organize Sanayi Bölgesi, 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetleri Müşterek Toplantısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla ASO’da yapıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in konuşmasının ardından ASO meclis üyeleri ulaştırma konusunda yaşadıkları sorunları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a aktardılar.

Sanayiciler demiryolu taşımacılığı avantajının kullanılması gerektiğini, fakat Türkiye’de karayoluna yapılan yatırımın demiryoluna yapılmadığını söylediler.

ASO Madencilik Sanayi temsilcisi M. Sözer Özel, dünyada madencilik sektöründe en ucuz taşıma yönteminin demiryolu olduğunu, fakat Türkiye’de demiryolu taşımacılığının oldukça pahalı olduğunu ifade etti. Özel, demir cevheri taşımasının porselen, cam eşya, içki gibi kırılabilir eşya statüsünde yer aldığını, bu durumun da düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Plastik ve Plastik Ürünleri Sanayi temsilcisi Mhemet Yalçındere, kamyonetler için şehir içi güzergah belgesi alma zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini belirtirken, Genel Amaçlı Makine ve Yedek Parça Sanayi temsilcisi Kutsi Tuncay, OGS;lerin cazibe merkezi haline gelebilmesi için buralara demiryolu hatlarının getirilmesi gerektiğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayiciler-demiryolu-istedi_77010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!