Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şanlıurfa'da Ev Fiyatları Büyük Şehirlerle Yarışıyor

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Hanifi Arıkan, her yıl yaklaşık 20 bin konutun yapıldığı Şanlıurfa'da göç ve doğurganlık oranının fazla olması nedeniyle konut ihtiyacının karşılanamadığını belirtti.

Milliyet Gazetesi



anlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Hanifi Arıkan, her yıl yaklaşık 20 bin konutun yapıldığı Şanlıurfa'da göç ve doğurganlık oranının fazla olması nedeniyle konut ihtiyacının karşılanamadığını belirtti.

Kentte satılık daire fiyatının 60 ile 250 bin YTL, kiralıkların ise 400 ile 1300 YTL arasında değiştiğini aktaran Arıkan, göç nedeniyle sorunlar yaşayan konut sektörünün ihtiyaca cevap veremediğini kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin faaliyete geçmesiyle kentin kırsal alandan yoğun oranda göç aldığını anlatan Arıkan, şunları söyledi:

"Tabii ki evlilik çağına gelen çocuk evinden ayrılarak başka bir eve taşınıyor. Aileler kalabalık olduğu için daha geniş evlere taşınmayı tercih ediyor. Ayrıca, kente gelen memur sayısında da son yıllarda artış var. Bu nedenlerle konut ihtiyacı karşılanamıyor. Kent merkezinin resmi nüfusu 450 bin civarında, ancak resmi olmayan nüfusu ise 500 binden fazla."

Arıkan, konut sıkıntısının giderilebilmesi için belediyenin kentte yeni imar alanları açması gerektiğini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanliurfada-ev-fiyatlari-buyuk-sehirlerle-yarisiyor_54737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!