Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şanlıurfa’da 'Turizmi Canlandırmaya Yönelik' Yürütülecek Çalışmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyet, Şanlıurfa'da 'Turizmi canlandırmaya yönelik' yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçelerde incelemelerde bulundu.

yapi.com.tr / AA
Şanlıurfa’da 'Turizmi Canlandırmaya Yönelik' Yürütülecek Çalışmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyet, Şanlıurfa'da 'Turizmi canlandırmaya yönelik' yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçelerde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünden Onur Akınsel ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hakan Kutluhan ve Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Ferhat Karagözlü, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nı ziyaret ederek, Belediyenin hazırladığı 'Birecik Sağ Sahil' projesi, hakkında bilgi aldı.

Projenin uygulanabilirliği, teknik ve mali destek sağlanması konusunda Bakanlıkça, her türlü yardımın yapılacağını ifade eden yetkililer, projenin uygulanacağı sahada incelemelerde bulundu.

Fırat Nehri'nin Birecik'ten geçen yaklaşık 4 kilometrelik sağ sahil şeridinde uygulanacak ve mesire yerleri, konaklama tesisleri, amfitiyatroların yapılması öngörülen projeyle ilgili, Bakanlıktan bu konuda uzmanların gelmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Pınarbaşı, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ilçeye gelişinde, sahil proje için destek talep ettiğini anımsatarak, ''Sağ olsunlar gider gitmez projemizle yakından ilgilendiğini göstererek, ilgili kurumlara talimat vermiş ve bu konuda gerekenlerin yapılması istemiştir'' dedi.

Halfeti ve Bozova'da incelemeler

Daha sonra Halfeti'ye geçen heyet, Belediye Başkanı Mahmut Özdemir ile de görüşerek, belediyenin bu yöndeki projesini inceledi. Proje üzerinde yapılacak değişiklikler ve uygulama konularının görüşülmesinin ardından heyet, eski yerleşim birimine geçerek, projenin uygulanacağı alanda inceleme yaptı.

Kültür Bakanlığı Yatırım İşletmeler Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan, Halfeti'deki doğal güzelliği ortaya çıkaracak projeye, her türlü mali ve teknik desteğin verileceğini belirtti.

Son olarak Bozova'ya geçen heyet burada Kaymakam Caner Akgün ile görüştü. Kaymakam Akgün, Bozova Çatak'taki mevcut tesislerde su sporlarının da yapılabileceği, çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen turistlerin istifade edebilecekleri tarzda bir projenin uygulanabileceğini kaydetti.

Akgün, yapılacak projenin ilçeye olumlu katkılarının olacağını ifade etti. Caner Akgün ve heyet daha sonra Çatak'a geçerek, tesislerde ve mevcut yüzme havuzunda incelemeler yaptı. Burada da projenin uygulanabilirliği tartışılarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde çalışmaların başlatılacağı bildirildi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/sanliurfada-turizmi-canlandirmaya-yonelik-yurutulecek-calismalar-_87094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!