Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şanlıurfa’nın 25 Bin Konuta İhtiyacı Var

Şanlıurfa İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ramazan Başak, Güneydoğu Anadolu Projesi’yle (GAP) gelişen Şanlıurfa’da, arsa üretiminde yaşanan sor

Ticaret



b>Şanlıurfa İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ramazan Başak, Güneydoğu Anadolu Projesi’yle (GAP) gelişen Şanlıurfa’da, arsa üretiminde yaşanan sorunlar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle 25 bin konuta ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli sulama ve enerji yatırımları arasında yer alan GAP’ın merkezi durumundaki Şanlıurfa’nın, bu özelliği nedeniyle çevre il, ilçe ve köylerden hızla göç aldığını belirtti. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu durgunluğun aşılması amacıyla, yerel yönetim ve ilgili kurumların, yol, su, kanalizasyon sistemleri gibi altyapı hizmetlerinin yanı sıra okul, sağlık ocağı, telefon ve elektrik gibi hizmetleri de aksatmamaları gerektiğine dikkati çeken Başak, bürokratik engellerin azaltılmasını istedi.

Konut sıkıntısının Türkiye’nin birçok kentinde yaşandığını, bu konuda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) başlatılan çalışmaların ihtiyaca tam anlamıyla cevap veremediğini ifade eden Başak, şunları söyledi:

“GAP’la gelişen Şanlıurfa’da, arsa üretimi konusunda yaşanan sorunlar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle 25 bin konuta ihtiyaç var. Dolayısıyla, yeni alanların imara açılması ve sektörün canlandırılması gerekiyor. Aksi halde ev fiyatları ve kiralar astronomik rakamlara ulaşabilir. Şu anda Şanlıurfa’da 140 metrekarelik normal bir daire fiyatı semtine ve çeşitli özelliklerine göre 50-150 milyar lira arasında değişiyor. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi için inşaat sektörünün mutlaka rahat bir nefes alması ve önünün açılması gerekiyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanliurfanin-25-bin-konuta-ihtiyaci-var_15343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!