Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şantiye Şefi, ‘Çaycı’ Olduğunu Söyledi

Depremin ardından Hatay’da yıkılan binalardan MCG TOWER’ın soruşturması kapsamında yargılanan şantiye şefi, kâğıt üzerinde şef olduğunu belirterek, çaycı olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Şantiye Şefi, ‘Çaycı’ Olduğunu Söyledi (Fotoğraf: BirGün)

6 Şubat depremlerinde ikiye ayrılarak yıkılan ve enkaz altında kalan 12 kişinin hayatını kaybettiği, 16 katlı MCG TOWERS adlı binaya ilişkin 13 sanığın yargılandığı davada tutuksuz sanıklardan birinin skandal ifadeleri ortaya çıktı. Sanıklardan Şantiye Şefi Şule Özbay, verdiği ifadede ‘kâğıt’ üstünde görev aldığını aslında çaycı kadrosunda çalıştığını söyledi.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay İskenderun’daki 16 katlı MCG TOWERS isimli bina ikiye ayrılarak yıkıldı. Yıkımın ardından 12 kişi hayatını kaybetti. Başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişi sanık olarak yargılanmaya başladı. Sıradaki duruşması 31 Mayıs’ta görülecek dava öncesi Şantiye Şefi Özbay’ın MCG TOWER’a ilişkin verdiği savunma dilekçesi ortaya çıktı. Dilekçe, binanın inşaat sürecindeki usulsüzlükleri gözler önüne serdi.

‘Kâğıt üzerinde’ şantiye şefi olduğunu söyleyen Özbay’ın, avukatları aracılığıyla verilen dilekçesinde ‘çaycı’ olduğu öne sürerek şu ifadeler kullanıldı: "Müvekkil davalı; yıkılan MCG TOWER isimli binanın yapımı aşamasında; teknik anlamda Şantiye Şefi olarak çalışmamıştır. Somut olayımızda; müvekkil davalı, anılan yapının inşa aşamasında, evrak üzerinde şantiye şefi olarak gösterilmişse de müvekkilimin inşaatın yapımında herhangi bir sorumluluğu bulunmamakta, ‘çaycı’ kadrosunda düz işçi statüsünde kısmen çalışması mevcut olup, teknik anlamda Şantiye Şefi olarak görev yapmamaktadır.”

Kayıp yakınlarının avukatı Bülent Akbay da “Dilekçedeki açıklaması doğrudan doğruya suç kabulüdür. Gerekli görevlerin yerine getirilmeyip binaların çöktüğünü söylüyoruz. Bu da aslında bir itiraftır. Orada ismini, diplomasını, imzasını kullandırması da başlı başına bir kusurdur ve cezalandırılmalıdır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/santiye-sefi-cayci-oldugunu-soyledi_204647.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!