Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Şantiye Yönetimi' Kitabı YEM Yayın’dan Çıktı

Y. Mimar Firuzan Baytop, YEM Yayın’dan çıkan yeni kitabı 'Şantiye Yönetimi'nde, başarılı bir şantiye yönetmenin esaslarını; şantiyenin yerinin seçilmesinden şantiyeye malzeme, ekipman, işçi, taşeron vb. sağlanmasına; ihale, sözleşme, hakediş yapma yöntemlerinden personel, yüklenici, kontrol, yerel yöneticiler vb. ile iyi ilişkiler kurma ve

yapi.com.tr
'Şantiye Yönetimi' Kitabı YEM Yayın’dan Çıktı

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın, yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. Y. Mimar Firuzan Baytop’un 50 yılı aşkın deneyim ve birikiminden süzerek hazırladığı Şantiye Yönetimi, YEM Yayın tarafından yayımlandı.

Baytop kitabında, şantiye yönetiminin zor bir ilişkiler yumağı olduğunun altını çizerek özetle şunları aktarıyor: “Şantiye apayrı bir dünyadır. Orada gerekli uygulama bilgilerini, sizden beklenenleri ve şantiyelerde olabilecekleri, hiçbir okul gerçek anlamda öğretemez ancak, bilgi ve deneyim paylaşılarak öğrenme süresi kısaltılabilir.”

Deneyimlerini kaleme alarak öğrenme sürecine katkı sağlamayı hedefleyen Firuzan Baytop’un, yeni kitabına ilişkin düşünceleri şöyle:

“Şantiyelerde uygulamalardan çok daha önemli bir şey daha vardır: ‘şantiye yönetimi’. Bir kişi uygulama esaslarını ne kadar iyi bilirse bilsin, ne kadar deneyimli olursa olsun, şantiye yönetimi üstlenmesi zor bir ilişkiler yumağıdır. Ne yazık ki bunlar da okullarda öğretilmez, uygulamalarda olduğu gibi öğrenilmesi için süre de verilmez. Usta-çırak yöntemiyle, ancak yaşayarak öğrenebilirsiniz. Ne var ki bu da hemen hemen on yılınızı alır. Bunu kısaltmanın bir yolu yok mu? Var elbette. En azından bu kitabı okumak!”
 
Şantiye Yönetimi, başarılı bir şantiye yönetmenin esaslarını; şantiyenin yerinin seçilmesinden şantiyeye malzeme, ekipman, işçi, taşeron vb. sağlanmasına; ihale, sözleşme, hak ediş yapma yöntemlerinden personel, yüklenici, kontrol, yerel yöneticiler vb. ile iyi ilişkiler kurma ve sürdürme yollarına kadar geniş bir perspektifte anlatıyor.

Şantiye Yönetimi

Firuzan BAYTOP
YEM Yayın
Ekim 2011
Karton kapak
16,5x24 cm
112 sayfa
Türkçe

Şantiye Yönetimi'ni satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/santiye-yonetimi-kitabi-yem-yayindan-cikti_89544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!