Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sarayı Çilingir Açtı!

İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yerlerden biri olan Topkapı Sarayı’nda dün bölümlerin kapı anahtarlarının saklandığı kasanın kilidi bozulunca müzenin birçok bölümü açılamadı.

Milliyet Gazetesi
Sarayı Çilingir Açtı!

İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yerlerden biri olan Topkapı Sarayı’nda dün bölümlerin kapı anahtarlarının saklandığı kasanın kilidi bozulunca müzenin birçok bölümü açılamadı.

Ziyaretçilerin öfkesi

Sabah saat 09.00’da açılması gereken bölümler kapalı kalınca da ziyaretçiler dışarıda uzun kuyruklar oluşturdu. Kapılar, saraya çağırılan çilingir tarafından açılabildi.

Kutsal Emanetler başta olmak üzere Harem, Silahhane, Padişah Minyatürleri, Hazine Odaları gibi önemli bölümlerin anahtarlarının olduğu ana kasa, kendi anahtarıyla, teknik bir arıza nedeniyle, dün sabah açılamadı. Arıza giderilmeye çalışılırken, ziyaretçiler kapıda uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyaretçiler, uzun süre kapıda bekleyince durumu alkışlarla protesto etti. Müze yetkilileri dışarıda bekleyen öfkeli ziyaretçi grubuna teknik bir aksaklık olduğunu açıklasalar da bu ziyaretçilerin öfkesini dindirmeye yetmedi.

Bölümlerin kapıları yaklaşık 1.5 saat gecikmeden sonra, ancak saraya çağırılan çilingir tarafından açılabildi. Müze kapılarını açtıktan sonra da izdiham yaşandı. Turist rehberleri birçok turistin uçak rezervasyonu nedeniyle müzeyi gezemediğini belirterek bundan müze yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi. Müze yetkilileri ise arızanın elektronik kasanın kendini kilitlemesinden kaynaklandığını belirtti.

Mühürlenerek kilitleniyorlar

Topkapı Sarayı’nda tüm bölümlerin kapıları, akşam müze kapatıldığında mühürlenerek kilitleniyor. Anahtarlar ise idare binasında bulunan elektronik kasanın içine konuluyor. Sabah 08.30’da bölüm sorumluları kapı anahtarlarını buradan alarak kapıları açıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sarayi-cilingir-acti_72464.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!