Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şaşkın 'Defineci' Yakalandı

Datça’daki tarihi antik Knidos kentinde kaçak kazı yapan define avcısını, internet kafede düşürdüğü flash bellek ele verdi! 22 yaşındaki A.S.N., gittiği internet kafede flash belleği düşürdü. Flash belleği bulunca ne olduğunu anlamak için açıp bakan kişi antik kentte kazı yapıldığına dair fotoğrafları görünce polise haber verdi.

Radikal Gazetesi
Şaşkın 'Defineci' Yakalandı

Datça’daki tarihi antik Knidos kentinde kaçak kazı yapan define avcısını, internet kafede düşürdüğü flash bellek ele verdi! 22 yaşındaki A.S.N., gittiği internet kafede flash belleği düşürdü. Flash belleği bulunca ne olduğunu anlamak için açıp bakan kişi antik kentte kazı yapıldığına dair fotoğrafları görünce polise haber verdi. Polis, hakkında daha önce de hakkında benzer bir suçtan sabıka kaydı bulunan A.S.N.’yi tanıdı. Fotoğraflarda elinde biri kurusıkı diğeri kurusıkıdan bozma iki tabancayla görülen A.S.N yakalandı. A.S.N.’nin evinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken şüpheli ifadesinde fotoğrafta görülen tabancaların Y.B.’ye ait olduğunu söyledi.

Y.B’nin evinde yapılan aramada iki tabancayla ‘Rambo’ diye bilinen bir bıçak ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.B. tarihi eser kazıları ile bir ilgisinin olmadığını, tabancaları Akhisar’dan satın aldığını savundu.

Fotoğraflarda görülen İ.C. adlı üçüncü şüpheli aranırken polis şüpheli A.S.N, Marmaris Müze Müdürlüğü ve Datça Kadastro Müdürlüğü görevlileriyle, Knidos antik kentine giderek inceleme yaptı. Kazı yapılan alanın 1’inci derece sit bölgesi ve bir sunak olduğunu belirlendi.

Gördük, kazdık

A.S.N.’nin  ifadesinde “İ.C. ile Almanya’da birlikte cezaevinde kaldık. Facebook aracılığıyla görüşüyoruz. Adresini bilmiyorumk. İ.C. ile Knidos tarafına gezi amacıyla gittik. Virane bir yerin yanında yılan figürü görünce bir başka viranenin içerisinde bulunan kazma kürekle etrafını kazdık. Aynı yerde başka eski yazıların bulunduğu taşların fotoğraflarını çektik. Herhangi bir eseri almadık” dediği öğrenildi.

A.S.N. ‘İzinsiz define aramak ve kazı yapmak’, Y.B. de silah kanuna muhalefet suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırak

http://www.yapi.com.tr/haberler/saskin-defineci-yakalandi_76324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!