Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Satışa Çıkan Adada Yapılaşma İzni Yok

Avrupa ülkeleri arasında oldukça popüler olan ada satışı, bu kez de bir şirketin kurtuluş umudu oldu. Ancak bir farkla, söz konusu ada, bir ulusal park niteliğinde ve yapılaşma izni de yok.

yapi.com.tr
Satışa Çıkan Adada Yapılaşma İzni Yok

Sardunya ile Korsika arasında yer alan La Maddalena takım adalarına bağlı Budelli adası, daha önce burayı satan alan şirket tarafından satışa çıkarıldı. İflas eden ve borçlarını ödemekte zorlanan şirket, La Maddalena milli parkının parçası olan Budelli adası için 5 milyon euro fiyat biçmiş.  Milliyet Gazetesi’nin haberine göre burayı satın alarak bir marina veya lüks bir tatil köyü inşa etmeyi hayal eden taliplileri kötü bir haber bekliyor.

Yerel yönetim alsın

Doğal güzellikleri ile dikkat çeken ve içinde insanların yaşayamayacağı birkaç yıkıntıdan başka yapı bulunmayan adada yeni yapılaşmaya izin verilmiyor. Bu tip bir izin almak ise, yıllara ve yüksek maliyetlere gebe. Adanın bu kurallar nedeniyle henüz alıcı bulamadığı ve “doğa da dostu” bir talipli bulmasının da çok uzun zaman alacağı söylenenler arasında.

Gayrimenkul uzmanları, gerekli izinler alındığı taktirde adanın şimdiki değerini katlayacağını ifade ederken, çevrecilerse adanın Sardunya yönetimi tarafından satın alınması gerektiğini savunuyor. Ancak herkesin ortak görüşü, Avrupa’daki ekonomik kriz döneminde böyle bir şeyin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı.

 

 

ETİKETLER: Budelli Adası
http://www.yapi.com.tr/haberler/satisa-cikan-adada-yapilasma-izni-yok_110837.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!