Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: İmar Kanunu Değişiyor
BÖLÜM SPONSORU

Şatolar İçin Karar Günü

Şato tipi mimarisiyle tartışmalara konu olan Mudurnu'daki Burj Al Babas projesini yapan, ancak iflasına karar verilen Sarot Group'la ilgili ilk alacaklılar toplantısı yapılacak.

yapi.com.tr
Şatolar İçin Karar Günü

Burj Al Babas projesini yapan Sarot Group ile ilgili 29 Ocak Salı günü yapılacak toplantıda, alacaklılardan oluşan bir iflas idaresi oluşturulacak. Bundan sonraki süreçte şirketin inşaat yapımı, villaların alım-satımı da dahil tüm faaliyetleri iflas idaresinin denetimi altına girecek. Öte yandan, Burj Al Babas villalarının satışı devam ediyor.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 750 dönüm üzerine 732 villadan oluşan şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas projesi için Sarot Group bünyesinde üç şirket için konkordato talebiyle Haziran 2018'de İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi'ne başvuru yapılmıştı. Başvuruyu değerlendiren mahkeme 3 şirket için de iflas kararı vermişti. İflas kararı üzerine İstanbul 1. İflas Müdürlüğü tarafından 31 Aralık'ta alacaklara bir yazı gönderildi. Yazı 'adi tasfiyeye başlanılması' sürecini içeriyor.

Yazıda, 29 Ocak Salı günü saat 10.00'da İstanbul Adalet Sarayı'ndaki toplantı salonunda ilk alacaklılar toplantısının yapılacağı belirtildi. Toplantıda alacaklılardan oluşan bir iflas idaresinin seçileceği, seçilecek idarenin yetkilerinin belirleneceği, dolayısıyla Sarot Group'tan alacaklı olanlar ile Sarot Group'a borcu olanların toplantıda hazır olmaları istendi. Yazıda, ilk alacaklar toplantısında iflas idaresinin seçimi, yetkilerinin belirlenmesi, gerektiğinde vekil tutulması, iflas idaresine gerektiğinde acele satış yetkisinin verilmesinin yanı sıra ticari faaliyetin devam edip edilmeyeceği hususu da ele alınacağı yer aldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/satolar-icin-karar-gunu_170276.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!