Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Savaş Gibi

Tuzla'da belediye ekiplerinin kaçak binaları yıkmasını engellemek isteyen gruplar, polisle çatıştı. Bir baraka ile iki aracın ateşe verildiği olaylarda 4 gösterici yaralandı.

Milliyet Gazetesi/Gökhan KARAKAŞ
Savaş Gibi

uzla Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde yapılmak istenen kaçak bina yıkımı, bölgeyi savaş alanına çevirdi. Olaylarda 4 gösterici yaralandı, yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Kaçak binaları yıkmak için Tuzla Belediyesi ekipleri, güvenlik güçleri, itfaiye dün sabah saatlerinde Şifa Mahallesi'ne geldi. Belediye ekipleri, güvenlik güçlerinin desteğiyle 7 kaçak binaların yıkımını kısmen yaparken, bu sırada toplanan bir grup, yıkımı engellemeye çalıştı.

Şifa ve Mimar Sinan mahallelerindeki cadde ve sokaklara barikat kurarak, yıkım ekiplerine taş atan göstericiler, bir baraka, bir itfaiye aracı ve bir kamyonu da ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, göstericiler, bazı binaların camlarını kırdı, park halindeki bazı araçlara da zarar verdi. İtfaiye aracından alınan malzemeler ise vatandaşlar tarafından tahrip edildi.

Güvenlik güçleri, yıkım ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri Şifa Mahallesi'ndeki Polis Merkezi'nin önünde toplandı. Bu sırada tekrar bir araya gelen göstericiler Emiroğlu Caddesi üzerinde ateş yakarak barikat kurdu.

Kiptaş'a saldırı
Bu arada bazı göstericiler gruptan ayrılarak Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Kiptaş'ın Şifa Mahallesi'ndeki site inşaatına gitti. Şantiyeye giren göstericiler burada bulunan yanıcı maddeleri ateşe verdi. Ofis olarak kullanılan prefabriklerin camlarını kıran göstericiler bazı iş makinelerine de zarar verdi. Bu sırada dumandan etkilenen bir inşaat çalışanı fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Gün boyu süren gerginlik akşam saatlerine kadar sürdü. Barikat kuran eylemciler polis panzeriyle dağıtıldı. Akşam saatlerine doğru Çevik Kuvvet, mahallenin tüm noktalarını kontrol altına aldı.

'Hayırlı olsun' denmiş
Tuzla Tersanesi'ndeki çalışma koşullarını incelemek üzere bölgeye gelen CHP milletvekilleri Bayram Meral, Nur Serter, Ali Rıza Öztürk, Durdu Özpolat ve Şinasi Öktem de mahalleyi ziyaret etti. Meral, "Burada binalar yapmışlar. Seçim zamanında 'hayırlı olsun' denilmiş. Şimdi yıkmaya geliyorlar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/savas-gibi_56308.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!