Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seçim Sonuçlarının Ardından Dolar 2.77'ye Kadar Geriledi

TL, seçimin AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret etmesi ile dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazancı ile 2.78'in altına indi.

yapı.com.tr
Seçim Sonuçlarının Ardından Dolar 2.77'ye Kadar Geriledi

Seçimlerde sandıktan tek parti iktidarının çıkması ile iç piyasada büyük bir belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Son dönemde koalisyon beklentileri fiyatlanırken, sandıktan tek parti iktidarının çıkması piyasalarda sürpriz etkisi yarattı. Dünya Gazetesi'nin haberine göre siyasi istikrarın sağlanması ile Türk Lirası yeni haftaya hızlı başladı. TL, dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazandı.Bankalararası piyasada güne 2,8250 seviyesinden başlayan dolar kuru 2,7744 seviyesine kadar indi. Kur, cuma günü son işlemde 2.9095 seviyesindeydi.

Uzmanlar, üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkmasının ve önümüzdeki 4 yıl boyunca genel seçim yaşanmayacak olmasının piyasalar tarafından fiyatlandığını belirtiyor. VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 5.81 yükselişle 106.1000 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Kasım sonu kontratları ise yüzde 4.72 düşüşle 2.8030 seviyesinde seyrediyor.

Faizlerde düşüş bekleniyor

Tahvil bono piyasasında 12 Mart 2025 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.89 seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 9.77 oldu. Öte yandan 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.19 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 10.18 oldu.

Bir bankanın bono masası işlemcisi, "TL'deki iyimserlik bono piyasasına da aynen yansıyacaktır. Tüm vadelerde getirilerin tek haneye inmesini bekliyoruz" dedi.

Gözler kredi derecelendirme kuruluşlarında

Seçim sonrası yurtiçi piyasalarda pozitif fiyatlama devam ederken gözler bu hafta kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin 6 Kasım Cuma günü gerçekleştireceği Türkiye not güncellemesinde olacak.

Kuruluş en son bu yıl 8 Mayıs’ta Türkiye'nin yatırım yapılamaz seviyede olan yabancı para cinsinden BB+ olan notunu ve negatif görünümünü teyit etmişti.

ABD tarafında ise bugün açılanacak olan ISM İmalat PMI, Üretim PMI verileri ve FOMC Üyesi Williams'ın konuşması yakından takip edilecek.

Hafta genelinde ise Çarşamba günü FED Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları ve Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalar açısından önem taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-sonuclarinin-ardindan-dolar-2-77ye-kadar-geriledi_137794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!