Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seferihisar’a Tarihi Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seferihisar’a tam 295 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi döşeyecek. Proje 10 milyon liraya mal olacak.

izmir.bel.tr
Seferihisar’a Tarihi Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seferihisar’a 295 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi döşeyecek. Proje 10 milyon liraya mal olacak.

Yaklaşık 50 binlik nüfusunu yaz aylarında ikiye katlayan İzmir’in turistik ilçesi Seferihisar’da son yılların en büyük altı yatırımlarından biri daha gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan atıksu arıtma tesisiyle Seferihisar bölgesindeki çevre kirliliğinin önüne geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçedeki eskiyen ve yetersiz kalan içme suyu şebekesini “sil baştan” yeniliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in merkezi Konak’a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seferihisar’a tam 295 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeyerek ilçenin 25-30 yıllık ve bir bölümü asbest borulardan oluşan içme suyu alt yapısını tamamen yenileyecek. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek çalışmalar sonunda Seferihisarlılar, şebekedeki arızalar nedeniyle susuz kalmayacaklar.

Yeni şebeke döşenmesi için proje ihalesi yapan İZSU, 6 aylık proje süresinin ardından 2011 yılında yeni yatırım için start verilecek.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/seferihisara-tarihi-yatirim_85088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!