Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehir Dışındaki Konutlar Elde Kalırken Merkezdekiler Kapış Kapış Gidiyor

Krizle birlikte inşaat sektöründe gözlenen daralma, merkezi yerlerde inşa edilen konutları etkilemiyor. İstanbul Zeytinburnu'nda inşası süren Realİstanbul projesinin yüzde 60'ını beş ay içinde satan Türköz İnşaat'ın sahibi Murat Türköz, insanların ulaşım sorununu dikkate alarak uzak yerlerden merkezi bölgelere gelmek istediğine dikkat çekiyor.

Zaman Gazetesi
1 Şehir Dışındaki Konutlar Elde Kalırken Merkezdekiler Kapış Kapış Gidiyor

Krizle birlikte inşaat sektöründe gözlenen daralma, merkezi yerlerde inşa edilen konutları etkilemiyor. İstanbul Zeytinburnu'nda inşası süren Realİstanbul projesinin yüzde 60'ını beş ay içinde satan Türköz İnşaat'ın sahibi Murat Türköz, insanların ulaşım sorununu dikkate alarak uzak yerlerden merkezi bölgelere gelmek istediğine dikkat çekiyor.

Bu durumun müşteri potansiyelini artırdığını vurgulayan Türköz, "Zeytinburnu'nda 295 değil 1.295 daire yapsaydık yine satış sorunu olmazdı." diyor. Türköz İnşaat aynı bölgede 120 dönümlük bir arazide 800 konutluk yeni bir proje için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı'nın ortaklığıyla Zeytinburnu'nda E-5 karayolunun yakınında hayata geçen Realİstanbul'da 5 blokta 295 daire yer alıyor. Konutların büyüklüğü 74 ile 313 metrekare arasında değişiyor. 1+1'den 5+1'e kadar 7 farklı daire tipi bulunuyor. Metrekare fiyatları 3 bin 200 ile 3 bin 500 lira arasında. Daire fiyatları ise 240 bin ile 715 bin TL arasında değişiyor. Projede ayrıca alışveriş merkezi ve ofis katlarının yer alacağı 22 katlı bir bina inşa edilecek. Projenin ortaklarından Murat Türköz, bu yılın ocak ayında temelini attıkları projedeki dairelerin yüzde 60'ını sattıklarını belirtiyor. Arazinin 5 ilçenin buluştuğu bir bölgede bulunmasının büyük avantaj oluşturduğunu kaydeden Türköz, "Kriz döneminde inşaat piyasasında satışlarda gerileme oldu. Ama biz bu düşüşü hiçbir şekilde algılamadık." şeklinde konuştu.

Konut bloklarında dördüncü kattan itibaren denizin görülebildiğini söyleyen Türköz, ortaklarıyla birlikte kendisinin de Realİstanbul'da oturacağını belirtiyor. Projeye olan ilgi de sundukları ödeme planında etkili olmuş. Türköz, "Daire fiyatının yüzde 30'unu peşin, yüzde 25'ini bir yıl sonra ve geri kalanını 24 eşit taksitle ödeme imkanı sunduk. Dairelerin yüzde 40'ını kendi bünyemizde oluşturduğumuz ödeme planıyla sattık. Geri kalanlarını ise aylık yüzde 1 faiz oranıyla 120 ay vade imkanıyla anlaşmalı bankalardan kredi kullandırarak sattık." bilgisini verdi. Türköz, sakinlerin birbirleriyle kaynaşması için mangal partileri düzenleyeceklerini, 300 metrekare büyüklüğündeki çok amaçlı salonu nişan, sünnet gibi özel günler için daire sahiplerinin hizmetine sunacaklarını dile getiriyor. Projede cep sineması, çok amaçlı spor salonu, fitness merkezi, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş parkurları ile teniz kortu ve basketbol salonu yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-disindaki-konutlar-elde-kalirken-merkezdekiler-kapis-kapis-gidiyor_70096.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • önce yanında çalıştırdığın insanların sigortasını yap murat bey YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!