Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Selçuklu Kulesi İnşaatının Betonları Elektrikli Battaniye ile Kurutuluyor

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ofis kulesi olacak olan Konya’daki Selçuklu Kulesi inşaatının soğuk havadan etkilenmemesi için betonları elekt

Zaman



b>Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ofis kulesi olacak olan Konya’daki Selçuklu Kulesi inşaatının soğuk havadan etkilenmemesi için betonları elektrikli battaniye kullanılarak kurutuluyor.

Konya’nın imaj binası olarak adlandırılan ve İstanbul’daki İş Bankasına ait İş Kule’sinden sonra Türkiye’nin ikinci büyük kulesi olma özelliğini alacak olan Selçuklu Kulesi, 6 günde bir kat yapılarak hızla tamamlanıyor. Havaların soğuması ile birlikte inşaatın soğuk havalardan olumsuz etkilenmemesi için dökülen betonlar elektrikli battaniye ve antifriz kullanılarak kurutulmaya çalışılıyor. Yaklaşık 4 aylık bir süre içerisinde 24. katına gelinen Türkiye’nin ikinci Konya’nın en yüksek binasında 32 kat büro, 2 kat bodrum, 1 kat zemin, 2 tesisat katı, 2 kat mağaza girişleri, 1 sanal eğlence katı, 1 seyir katı ve döner restaurant katı yeralıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yapı Müdürü Kazım Horzum, büyük bir dikkat ve titizlikle çalıştıklarını dile getirerek, “Kule yükseldikçe daha sert rüzgarla, aşırı sis ve soğuk havalarla karşılaşıyoruz. Rüzgar çoğu zaman çalışmalarımızı engelliyor. Çünkü vinci rüzgarda ve siste çalıştıramıyoruz.” dedi. Kule ve işmerkezlerinin inşaatında 4 inşaat mühendisi, 3 kalfa, 60 işçi ile birlikte iki vardiya halinde günde 20 saat çalıştıklarını belirten Horzum, 4 ayda 24 katın tamamlandığını söyledi. Kış şartlarına rağmen çalışmaya ara vermeden devam edeceklerini dile getiren Horzum, dökülen betonları elektrikli battaniye ve tabliyeleri elektrikle ısıtarak donmasını engellemeye çalıştıklarını belirtti. Horzum, “Kış nedeniyle inşaata ara vermeyip mayıs ayına kadar dökülen betonları elektrikli battaniye ile sararak ve antifiriz kullanarak kurutuyoruz. Dökülen her betonu üzerinden birkaç saat geçtikten sonra elektrikli battaniye ile sarıp kurumasına destek veriyoruz. Belirli bir süre sonrada bu battaniyeleri söküyoruz. Bu durum bizim için masraflı oluyor. Ancak, kış şartlarında inşaata devam edebilmemimz için bu şart. Bu yöntemin her hangi riskili bir yönü yok. Böylelikle inşatı kış ayında ara vermeden tamalayıp, açılışı yapılması planlanan mayıs ayına yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu. Selçuklu Kulesi’nin 163 metre yüksekliği ile İstanbul’daki İş Kulesi’nden sonra Türkiye’nin ikinci yüksek yapısı olacağını ifade eden Horzum, “Kule’nin her katı 750 metrekare alana sahip. 42 kat olmasına rağmen her bir katın yüksekliği 3.5 metre olduğu için Mersin’de bulunan 50 katlı kuleden bile daha yüksek. Çünkü Mersin’deki kulede kat yüksekliği 2.80 metre. Yüksek katlı binalarda çalışmanın riski malum. Bu nedenle en üst düzeyde güvenlik önlemleri aldık. Katların çevresine gerdiğimiz ağlarla, iki kattaki ahşap korkuluklar ve koruyucu bantlarla işçilerimizin can güvenliğini sağlıyoruz.“ şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/selcuklu-kulesi-insaatinin-betonlari-elektrikli-battaniye-ile-kurutuluyor_7677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!