Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Selim Kotil: İstanbul’a Nefes Aldırmamız Lazım

Selim Kotil, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kotil, “İstanbul’a nefes aldırmamız lazım. Bunun yolu İstanbul’a cinsi ve yerine göre ağaç dikmektir” dedi.

yapi.com.tr
Selim Kotil: İstanbul’a Nefes Aldırmamız Lazım

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla buluştu. Basın mensuplarına projelerini anlatan Kotil, soruları da yanıtladı.

"Yerine ve cinsine göre yeşillendirme yapacağız"
DHA'da yer alan habere göre Yeşil İstanbul projesinden bahseden Kotil, “İstanbul beton bir yığın oldu. İstanbul boğuluyor. İstanbul’da yeşil alan oranı yüzde 2. Dünyadaki 50 büyük metropol içerisinde sonda 2’nci konumdadır. Bizim İstanbul’a nefes aldırmamız lazım. Bunun yolu İstanbul’a acilen 2,5 milyon ağaç dikmektir. Ama bunun cinsi ve yeri çok önemli. Mesela yol kenarlarında dikecek olduğumuz çam cinsleri arabaların egzoz gazını emecek, 20 desibel sesi düşürecek. Lale bahçelerini dikeceğimiz kayın ağaçları da saatte 2,5 kilogram oksijen üretiyor. Bunlar bizim nefes almamızı sağlayacak. Evlerin yanına dikeceğimiz ağaçlar da yazın klima etkisi gösterecek” ifadelerini kullandı.

"Depremle ilgili kimsenin hiçbir hazırlığı yok"
Yeşil alanların depremle de ilgili bir konu olduğunu vurgulayan Selim Kotil, “Depremle ilgili kimsenin hiçbir hazırlığı yoktur. Deprem olduğunda, cep telefonları çalışmadığında, siz İstanbul’da haberleşmeyi nasıl sağlayacaksınız? İlk bir saatte hangi binalar çöktü hangi boru hatları patladı nerede yangın var bunu nasıl öğreneceksiniz?” diyerek diğer İBB Başkan adaylarına seslendi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/selim-kotil-istanbula-nefes-aldirmamiz-lazim_171367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!