Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Selimiye Camisi'nin Restorasyon Projesi Hazır

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem; Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesinin hazır olduğunu ve bu sene içerisinde başlamak istediklerini belirtti.

yapi.com.tr/AA
Selimiye Camisi'nin Restorasyon Projesi Hazır

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Edirne'nin, vakıf eserlerinin ve vakıf bilincinin en iyi görüldüğü yerlerden olduğunu ifade ederek, "Vakıf şehir" ismini fazlasıyla hak eden Edirne'deki eserlere de Vakıflar olarak çok fazla önem verdiklerini ve özen gösterdiklerini, bölgedeki önemli vakıf eserlerinin restorasyonunun sürdüğünü belirtti.

Selimiye Camisi restorasyon projesi hazır
Ertem, Selimiye Camisi'nin restorasyon projesinin hazır olmasıyla ilgili şunları söyledi: "Bu yıl içerisinde başlamak gibi bir düşüncemiz var fakat Sultanahmet Camisi de şu an restorasyonda. Yani Türkiye'ye gelen insanlarımızın, turistlerin, yabancıların restorasyon içerisinde bulunan eserleri ziyaret etmelerini zorlaştırmamamız lazım. Bu konu ile alakalı olarak Bakanımız ile görüşerek, ne yapalım noktasında bir çalışma yapacağız. Ben geçen sene de tereddüdümü söylemiştim. Sultanahmet Camisi restorasyonda iken Selimiye Camisi'ni restorasyona almak ne kadar doğru turizm açısından, ona bir bakmak lazım.

Selimiye Camisi'nin şu anda çok aciliyeti yok ama her genel müdür, her kişi ister ki restorasyon kendi döneminde başlasın, hatta bitsin. Benim de böyle bir heyecanım var açık söylemek gerekirse onun için de projelerini hazırlattırdık. Tabii çok önemli bir cami. Bizim tek başına bir genel müdür olarak buna karar vermemiz mümkün değil. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek."

http://www.yapi.com.tr/haberler/selimiye-camisinin-restorasyon-projesi-hazir_172559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!