Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Selin Ardından İstanbul

İstanbul bugün yeni bir ‘afet’i beklerken, dün selin geride bıraktığı korkunç bir bilanço vardı. İstanbul’da 24 kişinin can verdiği sellerde son üç günde 1432 ev ve işyerini su bastı. Kentte selin ardından manzara şöyle.

Radikal Gazetesi
Selin Ardından İstanbul

İstanbul bugün yeni bir ‘afet’i beklerken, dün selin geride bıraktığı korkunç bir bilanço vardı. İstanbul’da 24 kişinin can verdiği sellerde son üç günde 1432 ev ve işyerini su bastı. Kentte selin ardından manzara şöyle:

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kent genelinde etkili olan sağanak yağışın ardından dün sabah saat 08.00’e kadar itfaiyeye 1432 su baskını ihbarı yapıldı. Özellikle, Küçükçekmece, Bahçelievler Kocasinan, Gaziosmanpaşa, Silivri, Çatalca ve Pendik’te etkili olan ev ve işyeri su baskınlarından 581’inin tahliyesi itfaiye ekiplerince gerçekleştirildi. 169 müracaat İSKİ’ye yönlendirilirken, 90 ihbara ilişkin çalışma da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. 316 ev ve işyerindeki suyun tahliyesini de vatandaşlar yaptı.

* Selin vurduğu Silivri’de sokaklar temizleniyor. Denize sürüklenen araçlar vinçlerle çıkarılıyor. İstanbul Büyükşehir ve Silivri belediyelerine ait itfaiye ekipleri, ilçe merkezinde balçıkla kaplı cadde ve sokakları su sıkarak temizliyor. Silivri Devlet Hastanesi’nin bahçesine dolan su tahliye çalışmaları tamamlandı.

* Silivri’nin yazlık mekânı Selimpaşa Mahallesi’nde ise hurdaya dönen araçların belediyeye ait otoparka çekilme işlemleri devam ediyor. Denize sürüklenen yaklaşık 100 araç vinçlerle çıkarılıp, çekiciye yüklenerek sahilden uzakta boş bir alanda toplanıyor. Denizden yaklaşık bir kilometre açıkta bulunan sahil güvenlik botu ise kıyıya süreklenen araçların çalınma olasılığına karşı bekliyor. Selimpaşa sahilinde yazlıkları bulunan vatandaşalar da sabahın erken saatlerinde balçık dolu evlerini temizlemeye başladı.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre olumsuz hava ve su baskınları nedeniyle üç günde yapılan toplam 6 bin 815 müracaat değerlendirildi. İtfaiye 20 grup, 51 ekip, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri 226 personel 99 araçla sel bölgesine müdahale ederken toplam 1225 personel, 406 araç, 104 motopomp ve 34 botla görev yaptı.

Psikolojik sorun yok!

* Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nce de Çatalca’da iki doktor, dört hemşire, iki laborant, 10 psikolog, dört şoför, bir temizlik personeli olmak üzere toplam 23 personel, bir sağlık TIR’ı ve iki minibüs tahsis ettiği, Çatalca’da iki okula toplanan yaklaşık 200 kişinin psikologlar tarafından yapılan değerlendirmelerinde herhangi bir problem tespit edilmediği belirtildi. Süt, mama, bebek bezi, hijyenik ped, çorap, ayakkabı, sabun, şeker ve tansiyon ilacı gibi eksiklikler saptandı.

* Silivri, Çatalca ve Selimpaşa’da üç çadır kuruldu, 23 bin 40 adet kumanya, 2 bin 600 adet iftarlık ve 400 kişilik sıcak yemek ile 1000 battaniye dağıtıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/selin-ardindan-istanbul_72272.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!