Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sempozyum Tahribi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İstanbul 1 Nolu Şubesi, Haydarpaşa Garı’nda 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Ulusal Demiryolu Sempozyumu ve Sergisi için yapılacak basit bakım, onarım ve tadilata izin veren İstanbul 5 No’lu Koruma Kurulu’nun kararına itiraz etti. BTS yöneticileri, TCDD’nin sempozyum için yapacağı

Cumhuriyet Gazetesi
Sempozyum Tahribi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İstanbul 1 Nolu Şubesi, Haydarpaşa Garı’nda 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Ulusal Demiryolu Sempozyumu ve Sergisi için yapılacak basit bakım, onarım ve tadilata izin veren İstanbul 5 No’lu Koruma Kurulu’nun kararına itiraz etti. BTS yöneticileri, TCDD’nin sempozyum için yapacağı düzenlemelerin I. derecede kültür varlığı olan Haydarpaşa Garı’nda geri dönüşü olmayan bir tahribata yol açacağına dikkat çektiler.

BTS İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Bektaş ve Şube Sekreteri Ersin Albuz, 2010 Kültür Başkenti olan İstanbul’da UNESCO’nun Kültür ve Endüstri Mirası listelerinde yer alan Haydarpaşa Garı’nın 4 gün boyunca kapatılmasına ve tadilat yapılmasına izin veren İstanbul 5 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na, kararın iptal edilmesi istemi ile 19 Eylül’de yazılı başvuru yaptı.

Başvuruda, sempozyum nedeniyle gar binasının ana giriş holünde ve peronlarda yapılacak geçici bölüm ve platformların sempozyumdan 2 gün önce başlaması ve 2 gün sonra kaldırılmasına koruma kurulunun izin verdiği anımsatıldı.

TCDD’nin Haydarpaşa Garı’nda sempozyum ve sergi için sınırları çok açık olmayan bu izinle düzenleme yapmasının mümkün olmadığı vurgulanarak, “İnternet hattı çekme çalışması yapılmış, kablolar geniş bir beyaz renkli plastik kanalla tahta kapıya monte edilmiştir. Bu kablo döşeme esnasında ise vitraylardan biri kırılmıştır. Haydarpaşa Gar Postanesi’nin önündeki tarihi posta kutusu yine sempozyum düzenlemesi kapsamında yerinden sökülmüştür” denildi.

Başvuruda, yürütülecek bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını denetleme görevinin TCDD 1. Bölge Yol Müdür Yardımcısı (Mimar) Suavi Güray’a verilmesi eleştirilerek denetimde görevlendirilecek kişilerin “restoratör mimar” olması gerektiğine dikkat çekildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sempozyum-tahribi_63845.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!