Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seranit ve 'Hayalimdeki Oda'

Seranit, mimar Sinan Kafadar, Ece Ceylan Baba ve Mehpare Evrenol’un hayallerindeki odaları Turizm Dünyası dergisi iş birliği ile yürüttüğü 'Hayalimdeki Oda' projesiyle hayata geçirdi. Seranit’in sponsorluğunda gerçekleşen hayal odaları, Seranit’in iç ve dış mekanlara yönelik sıradışı tasarımları ve dünya trendlerinden yola çıkarak oluşturduğu yeni

yapi.com.tr
Seranit ve 'Hayalimdeki Oda'

Türkiye’nin ilk yüzde 100 porselen karo üreticisi olan Seranit, mimar Sinan Kafadar, Ece Ceylan Baba ve Mehpare Evrenol’un hayallerindeki odaları Turizm Dünyası dergisi iş birliği ile yürüttüğü 'Hayalimdeki Oda' projesiyle hayata geçirdi. Seranit’in sponsorluğunda gerçekleşen hayal odaları, Seranit’in iç ve dış mekanlara yönelik sıradışı tasarımları ve dünya trendlerinden yola çıkarak oluşturduğu yeni koleksiyonuyla birlikte UNICERA Fuarı’nda sergilendi.

İşte mimarların projeleri hakkındaki düşünceleri:



İdeal Oda / Mim. Sinan Kafadar

Meslek hayatıma başladım - yaklaşık 22 yıl oldu – ve mimar olmama rağmen bir çok iç mimari projenin de içinde oldum. Büyük bir çoğunluğunun da otel projesi olduğu bu çalışmalarda, iç mimariye mimarca çözümler bulmaya çalıştım. Geçen bunca sene ve projeden “ HAYALİMDEKİ ODA “ başlığı altında bir öneri geldi ve senelerdir eskiz defterlerimde mevcut olan “İDEAL ODA”m Seranit’in ana sponsorluğunda hayat buldu.. Günlük hatayın gerçeklerinden kaçma fırsatı bulduğumda karaladığım eskizleri tekrar ortaya çıkartıp derledim ve şimdi de siz okuyuculara sunuyorum. Bu bir hayal, ama zaten bizim mesleğimizin en önemli kısmı “HAYAL”. Tabiî ki edinilen tecrübe ile insan uygulanabilir hayal kurmayı öğreniyor.

Bu sayfalarda gördüğünüz otel odası yaşadığımız tarih dilimini ifade ediyor. Banyonun önemi, digital dünyaya olan merakımız, gitgide büyüyen otel odası TVlerine karşın olabildiğine geniş perde ve projeksiyon. Tamamının açık planla tasarlandığı odada Banyo tüm merkezi yerleşimi ile iki yöndeki merkez akslarını karşılıyor ve saydam ancak üzerine yapıştırılacak degrade film ile belirli bir kota kadarki mahremiyeti sağlıyor.

Giriş kapısı beyaz lake, bunun dışındaki tezgah, set gibi elemanlar Corian’dan imal edilmesi planlandı. Duşta ise “Rain Shower” yağmur duşu kullanılıyor. Oturma bölümündeki koltuk ve sehpa ise çok fonksiyonlu. Sehpa; yemek, oturma ve çalışma ihtiyaçlarına bağlı olarak şekillenmeli ve de hidrolik bir kol ile yüksekliği ayarlanabilmeli.



Sinan Kafadar kimdir?

Mimar Sinan Kafadar, 1964 İstanbul doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nden 1986 da mezun olduktan sonra, profesyonel olarak mimari hayatına Londra, Montreal ve Roma’da çalışarak başlamış, 1990 yılında buyana Metex Design Group’un ortağı olarak İstanbul’da devam etmektedir. Sinan Kafadar, Ebru Kafadar ile evli ve bir çocuk babası.



Hayalimdeki Otel Odası / Yük. Mim. Mehpare Evrenol

Ben İstanbullu bir mimarım. Düşlerimin otel odası denilince aklıma önce İstanbul’un o eşsiz manzarasına bakan bir otel odası geliyor. Onun için önce düşlerimdeki yeri seçiyorum. Evet oda boğaza, daha iyisi tarihi yarımadaya bakıyor. Odadan görülen manzarada bozuk, eksik noktaları İstanbul’un iklimine çok yakıştırdığım kış bahçesine koyacağım boylu bitki, hatta ağaçlarla kamufle edeceğim. Böylece odanın kapalı alan m²’sinden feda edip, geniş bir balkon-teras oluşturacağım. Misafirlerin o güzelim havayı soluyabileceği, tek tarafa toplanan camlarla kapatılabilen bir kış bahçesi…



Dekorasyon projesi olarak ele aldığım bu konuda mimar kimliğim öne çıkacak ve bu kış bahçesinin döşemesini 30 cm. düşük topraklandırılmış, çimlendirilmiş olarak planlayacağım. Böylece İstanbul’un yoğun temposunu yaşayan misafirler ayaklarını çime basarak dinlenecek ve manzaranın keyfini çıkaracak.

Otelin lokasyonu, odanın da yerleşimini belirlemiş oldu. Her noktada, her eylemde kullanıcı manzaraya hâkim olacak. Otel odalarında kıstırılmış girişler, önce dolap ve koridoru ile karşılamalar, daracık banyolar beni çok rahatsız ettiği için, önce düşlerimdeki odada bu kıstırılmışlığı azaltmaya çalışacağım. Odaya girdiğiniz anda karşınızda manzara ve tüm odayı algılayabileceğimiz bir düzen. Evet, kurgum bunun üstünde duracak. Hedef zaten kısıtlı bir m² ile düzenleyeceğimiz mekânı büyük ve ferah algılamak, şehrin sıkışıklığından sonra huzurlu-geniş bir mekânda dinlenmek…

Harika dokusu, sıcacık rengi ile yere Seranit’in Skin sersinden Dark’ı seçtim ve katlanır cam kapaklı giyinme bölümü ile şeffaf duş ve mat cam bölmeli wc duvarında da aynı serinin Gold’unu kullandım. Bence İstanbul’un rengi erguvandır. Boğazın erguvanları, Bizans’ın emperyal moru, Osmanlı kaftanlarının mor kadifesi… Böylece odanın tekstillerinde, mor bir dokunuş konsepti tamamlayacaktır.



Mehpare Evrenol kimdir?

İzmir’de doğan Mehpare Evrenol ilk öğrenimini Ankara Koleji, orta öğrenimini İzmir Amerikan Koleji’nde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü’nden 1977’de mezun oldu. 1982’ye kadar aynı kurumda, şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. Prof. Mehmet Çubuk ile doktora çalışması yürüttü ve birlikte Güzel Sanatlar Üniversitesi Modeli isimli çalışmayı yayımladılar. 1982-1990 tarihleri arasında Mimarlar A.Ş. firmasında proje mimarlığıyapan Mehpare Evrenol, 1990 yılından beri kurucusu olduğu Mimarlar Workshop’ta proje ve dekorasyon yöneticisi olarak çalışmaktadır.



Otel odası… Doğal… Masif… Dingin… Modern… Özgün… Ece Ceylan Baba

Seranit ana sponsorluğunda gerçekleşen “Hayalimdeki Odam”  Sapanca Gölü kıyı şeridinde, göl üzerine uzanan tek katlı oda birimleri olarak tasarlanmıştır. Malzeme seçimleri brüt beton, cam ve işlenmemiş masif ahşap olarak düşünülmüştür. Alışılmış düşey düzlemli otel odalarından farklı, yatay bir dikdörtgen prizma içinde fonksiyonlar çözümlenmiştir.

Brüt beton bir duvar ve duvardan çıkan yatak konstrüksiyonu, komodinler odanın sağ tarafında konumlanmaktadır. Tüm fonksiyonların açık ve yalın bir konseptte çözümü amaçlanmakta olduğundan, daybed, jakuzi mekan sınırlaması olmadan oda biriminin içerisindedir. 

Ortada pivot olarak kendi düzleminde 360 derece dönebilen döşeme üzerinde şömine, plazma tv ve mini bar grubu bulunmaktadır. Banyo hacminden ve yatma bölümünden istenildiği açıda izlenebilen şömine ve tv fonksiyonda esneklik sağlamaktadır. Mekânın sürekliliği bağlamında soyunma wc ve duş yüzeyleri ayna ile kaplıdır. Islak hacimler dâhil tüm zemin doğal ahşaptır. Duş dâhil odanın tüm cephesi şeffaf olarak düşünülmüş olup, gerektiğinde kayar bir sistemde açılabilmektedir.

Hayalimdeki oda, kullanıcıyı yormayan, gereksiz görsel objeleri içerisinde barındırmayan fakat tüm fonksiyonları ile donatılmış doğal bir mekânı yansıtmaktadır. Yeşil ile suyun ara kesitinde doğal ve özgün mekandı düşlediğim…..



Proje Künyesi

Tasarımcı: Ece Ceylan Baba……
Proje Ekibi: Baba Mimarlık…… Mehmet Baba – Pınar Çağlayan – Gökçen Dadaş – Mustafa Naccar (3d görselleştirme) 

http://www.yapi.com.tr/haberler/seranit-ve-hayalimdeki-oda_68549.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!