Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Serpentine Galerisi 2005 Pavyonu Tamamlanıyor

Tasarımını Pritzker Ödüllü ve Portekizli ünlü mimar Alvaro Siza ve Eduardo Souto de Moura’nın yaptığı Serpentine Galerisi 2005 Pavyonu tamamlanıyor.

yapi.com.tr/ Deniz TÜRKERİ
Serpentine Galerisi 2005 Pavyonu Tamamlanıyor

br/>






















Tasarımını Pritzker Ödüllü ve Portekizli ünlü mimar Alvaro Siza ve Eduardo Souto de Moura’nın yaptığı Serpentine Galerisi 2005 Pavyonu tamamlanıyor. Tasarımın son aşamasında geçmiş yıllarda olduğu gibi Arup başkan vekili Cecil Balmond da tasarım ekibi ile birlikte çalışacak.

Dünyada kendi türünde bir ilk olan Serpentine Galerisi komisyonunun 2000 yılında aldığı karar ile 2000- Zaha Hadid, 2001- Daniel Liebeskind ve ARUP, 2002- Toyo Ito ve ARUP, 2003- Oscar Niemeyer’in gerçekleştirdiği geçici nirengi noktası yapılarının sonuncusunu Alvaro Siza ve Eduardo Souto de Moura tasarladı. Galerinin bu mimarları seçme sebepleri, mimari çalışmalarında sürekli olarak kendilerini zorlayıp daha da ileri gitmeleri ve bu projeleri gerçekleştirene kadar İngiltere’de yapılan hiçbir yapılarının bulunmaması.



Siza’nın “ayakları yere sımsıkı bağlanmış, yerinde duramayan aynı zamanda kemerli sırtı ve gergin derisi ile yerden kopmak isteyen bir varlık” olarak tanımladığı yapı değişik tasarımıyla ilgi çekiyor.

Yapı, çimenlikler içinde bir sıra halinde makas kirişlerden oluşuyor ve düzgün formu dalgalı bir görünüm oluşturuyor. Yarı saydam malzeme ile kaplanan ahşap çatı ızgara sistemi, zeminden 1.3 metre yüksekliğe kadar su geçirmeyen bir örtüyle kaplı. Izgara sistemli saydam panellerden her biri merkezinde geceleri kullanılacak bir aydınlatma elemanı bulunduruyor. Bu sistem pavyonun ızgara sisteminde merkezi bir farklılık yaratıyor. Ayrıca halı ve kırmızı tuğladan oluşan dikdörtgen döşemenin çizgiselliği ana strüktürün eğrisiyle zıtlık yaratıyor.



Siza ve Souto de Moura, geceleri eğlence mekanı olarak kullanılacak ve gün boyunca kafe hizmeti verecek pavyonun iç mekanı için de mobilya tasarlayacaklarını belirtiyorlar. Yapı 2005 yaz dönemi boyunca açık olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/serpentine-galerisi-2005-pavyonu-tamamlaniyor_27011.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!