Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sevigen’den ‘Etik Değil’ İtirafı

Eren İnşaat adlı şirketin sahip olduğu bir arazi hakkındaki imar değişikliği konusunda aracı olduğunu kabul eden CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, yaptığı için ‘etik değil’ eleştirisi getirilebileceğini, ancak rant ve yolsuzluk iddialarının doğru olmadığını söyledi. Mehmet Sevigen dün hakkındaki ‘Beşiktaş’taki bir arazinin imar değişikliğine

Radikal Gazetesi
Sevigen’den ‘Etik Değil’ İtirafı

Eren İnşaat adlı şirketin sahip olduğu bir arazi hakkındaki imar değişikliği konusunda aracı olduğunu kabul eden CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, yaptığı için ‘etik değil’ eleştirisi getirilebileceğini, ancak rant ve yolsuzluk iddialarının doğru olmadığını söyledi. Mehmet Sevigen dün hakkındaki ‘Beşiktaş’taki bir arazinin imar değişikliğine aracılık’ iddialarını yanıtladı.

Kaset ortada yok: Adaylardan para aldığım iddiaları ortaya atıldı.  Saygın bir gazete para aldığıma dair yazı yazdı. Bu haber üzerine bazı yazarlar hakkımda yazılar yazdılar. İddialar gerçek dışı... Ben o zaman çıkıp açıklama yaptım. Yargıya gittim, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu haberleri bir kasede dayanarak ortaya attıkları söylediler. İddiaların üzerinden 15 gün geçti. Kaset hâlâ ortada yok.

Her şeyin bir açıklaması var: ‘Bir rant ittifakı’ manşeti atıldı. Beşiktaş’ta yapılan binayla, arsayla ilgili yazı. ‘Aracı Sevigen’ manşeti atıldı.  Alnımız açık, her şeyin bir açıklaması var. 

Ortak ol dediler olamadım: Eren İnşat arsayı Recep Tayyip Erdoğan zamanında almış. Bir tek belediyeye gidilmemiş. Benim tek aracılığım, iki insanı tanıştırmam. Dediler ki emek verdin, arsaya ortak olur musun? Herkes parasını verecek. Olur dedik. Benim bir evim var. Onu satarım, ne kadar ederse o oranda ortak olurum. Evimi satamadım. Dolayısıyla ortaklığım,  anlaşma,  para da söz konusu değil. Buradan çıkıp Sevigen rant elde ediyor diyorlar. Rant bunun neresinde?

İmar farkı yok: Arsanın satılmadan önceki imar durumu ile şuanki imar durumu arasında bir fark yok. Dolayısıyla da ortada rant da yok. İki insan zor durumdaydı. Ben tanıştırdım, uzlaşmalarını sağladım. Ben milletvekiliyim. Başı sıkışan arıyor.  Bana burada sadece emek verdin diye ortak olur musun dediler. Siyasetçilerin çoğu ticari işler yapıyorlar. Belki etik olmamakla eleştirebilirsiniz ama onun dışında bir suçlama yapılamaz.

Bir lira geldiyse istifa ederim: Ben oraya ortak olsam dört yılda hesaplarıma bir lira bile girmez mi?  Buradan bana bir lira geldiyse ben  burada istifa ederim. 

Bir daha iyilik yapmam: Bir daha bu insanlara iyilik yapmam. Burada sadece kendime iyilik yapmadım. Bir protokol vardı ama parayı ödeyemediğim için bu protokol iptal edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sevigenden-etik-degil-itirafi_66711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!