Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sevil’in Basmane Gökdelenine İptal

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları ve Mimar Odası İzmir şubelerinin açtığı iki ayrı davada, Sevil ailesine ait Sevkon A.Ş’nin Basmane Mürsel Paşa Bulvarı’nda arazisine 30 katlı gökdelen yapımına izin veren imar planını iptal etti.

Milliyet Ege
2 Sevil’in Basmane Gökdelenine İptal

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları ve Mimar Odası İzmir şubelerinin açtığı iki ayrı davada, Sevil ailesine ait Sevkon A.Ş’nin Basmane Mürsel Paşa Bulvarı’nda arazisine 30 katlı gökdelen yapımına izin veren imar planını iptal etti.

Sevil Ailesi, Basmane Mürsel Paşa Bulvarı’ndaki arazide, önce 1989 yılında 8 katlı bina yapmak için ruhsat aldı. Daha sonra 1991 yılında hafriyat yaparak, temel çukuru kazıldı. 2008’de Sevil ailesinin yüksek yapı imar plan değişikliği talepleri İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun inşaat için 10, 5 ve 3’er metrelik çekme mesafeleri şartlarının kabul edilmesiyle sonuca vardı. Konak Belediye Meclisi de 7 katlı yükseklik koşuluyla var olan 12 bin 234 metrekarelik inşaat alanı hakkının yüksek yapıda 96 metre olarak kullanmasına olanak tanıyan imar plan değişikliğini onayladı. ye 24 katı yerüstü, 6’sı yeraltında değişiklik, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından dakabul edildi.

Sevil ailesini temsilen Sevkon Gayrimenkul Değerlendirme Şirketi’nin planına, iki meslek örgüt Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri önce itiraz etti. Sonuç alamayınca iptal davası açtılar. İki ayrı davada da İzmir 1. İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurdu. Mahkeme, Mimarlar Odası’nın davasında 11 Mayıs 2010, Şehir Plancıları’nın davasında ise 7 Haziran 2010’de plan değişikliği iptal kararı verdi. Plan değişikliği iptaliyle, Sevkon sözkonusu araziye eski plana göre 7 katlı metropoliten aktivite merkezi tanımına uyan, otel, ticaret merkezi, işhanı yapabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sevilin-basmane-gokdelenine-iptal_80212.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Kordon ve yalıda da bir zamanların görüş açısıyla çin sedleri oluşturuldu.Bu duruma hep ağlarız, fakat elden birşey gelmiyor.Şehrin göbeğindeki Hiton ve diğer yüksek katlı yapılar bir bakınız, bir de Efes oteli kompleksine. Hangisi sizce daha sevimli ? Her şeyi önceden görerek, yatırımcıyı küstürmeden bu konular ele alınmalı ve bir çözüme tez elden gidilmeli. Unutmayalım ki meslek odaları bu toplumun düşmanı ve bağnaz guruplar değiller. Lütfen onları daha fazla hırpalamıyalım. Aynı alanda ve yüksek olmayan yapılarla , yapıya özellik ve güzellikle rant artıracak çözümler sağlayacak mimarlarımız muhakkak ki vardır. YANITLA
  • İzmir engeller memleketi oldu!!!..istanbul'un gayrettepe-levent bölgesine bakın oraya da o izinleri o şehrin mimarlar odası vermemiş mi? istanbulla izmir başka ülkelerin şehirleri mi?..Bu şehir hep siyasi nedenlerden dolayı engellemelere mi maruz kalacak? gökdelende bir ihtiyaçtır!! YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!