Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şeyh'in Sama Dubai'si 'Tower'ını Gösterip Gitti

İstanbul Levent'te yapmayı planladığı Dubai Towers ile gündeme gelen Sama Dubai'ye iflas istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı. KG Mimarlık tarafından 28 Temmuz 2009'da 6. Asliye Ticaret Mahkeme'sinde Sama Duba-i İstanbul AŞ aleyhine iflas istemiyle açılan davanın ilk celsesi 6 Ekim 2009'da yapılacak.

Sabah Gazetesi
Şeyh'in Sama Dubai'si 'Tower'ını Gösterip Gitti

İstanbul Levent'te yapmayı planladığı Dubai Towers ile gündeme gelen Sama Dubai'ye iflas istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı. KG Mimarlık tarafından 28 Temmuz 2009'da 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde Sama Duba-i İstanbul AŞ aleyhine iflas istemiyle açılan davanın ilk celsesi 6 Ekim 2009'da yapılacak.

239 bin Liralık icra takibi

Sabah gazetesinin sorularını yanıtlayan, Davacı KG Mimarlık'ın hukuk danışmanlığını yürüten Av. Münci İnci, müvekkili KG Mimarlık'ın Sama Dubai'nin İstanbul ofisinin dekorasyon ve tadilat işlerini gerçekleştirdiğini belirterek, yapılan işler karşılığı söz konusu şirketin gerekli ödemeleri yapmaması nedeniyle dava açtıkları bilgisini verdi. Sama Dubai'nin Finans Müdürü Mohammed Al Khodi ile firma aleyhine icra takibi açmadan önce defalarca görüştüklerini anlatan İnci, ödemenin yapılmaması nedeniyle 239 bin 616 TL için İstanbul 4. İcra Müdürlüğüne iflas yolu ile icra takibi açtıklarını ve bu takibin kesinleştiğini kaydetti.

'Dolandırıldık'

İnci, müvekkili olan firmanın, alacaklarının garanti edilmesi üzerine Sama Dubai'nin ofislerini devredeceği iki yabancı firmanın da dekorasyon ve tadilat işlerini yaptığını belirterek, bu işlerden de yaklaşık 62 bin TL alacağı olduğunu söyledi. Sama Dubai'den alacaklarını tahsil etmek için her türlü girişimde bulunduklarını belirten İnci, "Olumlu sonuç alamadık. Bu gelişmeler nihayetinde de İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2009/556 Esas sayılı dosyası ile 28.07.2009'da Sama Dubai aleyhine iflas davası açtık" dedi. İnci, "Müvekkilim KG Mimarlık, Sama Duba-i tarafından dolandırılmıştır" diyerek firma hakkında taksirli ve hileli iflastan dolayı da suç duyurusunda bulunucaklarını söyledi.

İETT ihalesini 750 milyon $ ile kazandı

İstanbul Levent'teki İETT arazisi için açılan ihaleyi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul AŞ kazanmıştı. Sama Dubai, araziye biri 70 diğeri 94 katlı 300 metrelik Dubai Towers projesini yapmayı planlıyord

2005'te tanıtıldı

İETT' nin Levent'teki arazisine yapılacak Dubai Towers Kuleleri, 24 Ekim 2005'te Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Muhammed El Gergayi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı Çırağan Sarayı'ndaki basın toplantısı ile tanıtılmıştı.

'Krizi gerekçe gösterdiler'

Müvekkili KG Mimarlık'ın alacakları ile ilgili olarak, Sama Dubai Finans Müdürü Mohammed Al Khodi ile temasa geçtiklerini anlatan İnci, "Al Khodi her görüşmede ödeme yapacaklarını söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle firmalarının da zor durumda olduğunu belirttiler ve söz konusu meblağda herhangi bir indirim uygulanması halinde parayı hemen bankaya yatıracaklarını belirttiler. Gereken kolaylıklar sağlandı. Ödemenin yapılması için evrakların şirket CEO'sunun onayına sunulduğu onay verilince hemen ödeme yapacaklarını belirttiler, ancak ödemediler. CEO'ya faxla durumu bilidrdik herhangi bir cevap alamadık" dedi.

2006'da kurulan şirket ofisi kapattı, sessizliğe gömüldü

Sama Dubai İstanbul AŞ, Dubai Şeyhi Raşid El Maktum'un sahibi olduğu Dubai Holding'e bağlı Sama Dubai'nin Türkiye'deki yatırımlarını gerçekleştirmek üzere kuruldu. 2006 Ağustos'ta 'Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ' adıyla İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) kayıt yaptıran şirket 50 bin TL sermayeyle kurulmuştu. İTO kayıtlarına göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı F.A Mohammed Faraidooni, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı W Basel Wasfi Abughazaleh. Alp Çiçekdağı da şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görülüyor. Saba Dubai İstanbul AŞ'nin Konyon Ofis Binasının 2. Katındaki ofisinin kapalı olması ve telefonlarının yanıt vermemesi Sama Dubai'nin İstanbul operasyonuna son verdiği şeklinde yorumlanıyor.

Levent'e Dubai Towers'ı dikecekti

Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, 21 Mart 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip İETT garajı arazisi satış ihalesi 705 milyon dolara kazanmıştı. Daha önce Karayolları Arazisi için Zorlu Gayrimenkul ile yarışan ve ihaleyi kaptıran Sama Dubai, İETT arazisinde 35 tur sonunda Zorlu'yu geride bırakmıştı. Sama Dubai İstanbul AŞ'nin talebi üzerine İBB, ilgili davalar netlik kazanıncaya kadar ihale sürecini askıya almıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyhin-sama-dubaisi-towerini-gosterip-gitti_71971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!