Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sıcaklar Bunalttı, Alışveriş Merkezleri Doldu Taştı

Kavuran sıcaklar nedeniyle vatandaş soluğu serin alışveriş merkezlerinde aldı. Ziyaretçi sayısında yüzde 20 civarı artış yaşanırken alışveriş merkezleri vatandaşı çekmek için aktivite yarışına girdi..

Sabah Gazetesi/Meltem ERSOY / Ebru ERDOĞAN
Sıcaklar Bunalttı, Alışveriş Merkezleri Doldu Taştı

br/>















Küresel ısınmayla birlikte Türkiye'yi de kasıp kavuran sıcaklar nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, soluğu alışveriş merkezlerinde alıyorlar. Klima sistemleriyle serin bir hava sunan alışveriş merkezlerini ziyaret edenlerin sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 ila 20 arasında arttı. İstanbul Anadolu yakasındaki Capitol Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Özkan Şenyüz, geçen sene aynı dönemde hafta içi 21 bin olan ziyaretçi sayısının bu sene 26 ila 27 bin seviyesine çıktığını söyleyerek, "Hafta sonları da 30-31 bin olan ziyaretçi sayısı geçen haftasonu 36 bine yükseldi" dedi. Şenyüz, bu dönemin indirim sezonuna denk gelmesi nedeniyle satış anlamında da bir artış olduğunu dile getirdi. Şenyüz, "Biz de, ziyaretçileri daha uzun süre ağırlamak için gösteriler, aktiviteler ve müzik gibi olanaklar sağlıyoruz" diye konuştu. İstanbul Avrupa Yakası'ndaki Metrocity'de de benzer bir artış yaşandığını anlatan Genel Müdür Semet Yolaç, geçen hafta sonu ziyaretçi sayısının 36 bini aştığını, bunun da yüzde 8'lik bir artış anlamına geldiğini kaydetti. Yolaç, hafta içi de bu rakamın 30 bine ulaştığını söyledi. Aynı şekilde Akmerkez de ziyaretçi sayılarında yüzde 7'ye varan artış yaşandığını bildirdi.

Klimada stoklar eridi
Öte yandan, sıcaklıkların artması ve hafta başından itibaren beklenen Afrika sıcakları, klima ve vantilatör satışlarını da olumlu etkiledi. Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (BEYSAD) Başkanı Murat Önay, geçtiğimiz yıla göre haziran ayında klima satışlarının yüzde 20 arttığını, hava sıcaklıklarının da etkisiyle bu oranın yüzde 35'e çıktığını belirtti. Bu sene konulan damping vergileriyle, ithalatın da azaldığına değinen Önay, "Stoklarımız eridi. Bu yaz sonuna kadar satışların bu hızla devam edeceğini öngörüyoruz. Bu artış da üretim rakamlarımızı zorlayacak" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sicaklar-bunaltti-alisveris-merkezleri-doldu-tasti_54939.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!