Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens ve WWF-Türkiye Eğirdir Gölü'ne Yeniden Hayat Veriyor

Çevrenin korunması konusunda 162 yıldır teknolojiler üreten Siemens Ev Aletleri ve tüm dünyada yaptığı çalışmalarla doğanın korunması konusunda öncü sivil toplum kuruluşu olan WWF-Türkiye, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından Eğirdir Gölü'nün korunması için "Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat" projesini başlattı. Projeyle, su kaynakları hızla

yapi.com.tr
Siemens ve WWF-Türkiye Eğirdir Gölü'ne Yeniden Hayat Veriyor

Çevrenin korunması konusunda 162 yıldır teknolojiler üreten Siemens Ev Aletleri ve tüm dünyada yaptığı çalışmalarla doğanın korunması konusunda öncü sivil toplum kuruluşu olan WWF-Türkiye, Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından Eğirdir Gölü’nün korunması için "Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat" projesini başlattı. Projeyle, su kaynakları hızla azalan Türkiye’nin en büyük ikinci içme suyu rezervi yeniden hayata dönecek.

Özellikle enerji kaynaklarının minimum kullanımı için çalışan ve çalışmaları tüm beyaz eşya sektörüne örnek olan Siemens, küresel iklim değişikliğinin etkilerini giderek artan oranda gösterdiği bu dönemde, bir yandan dünyayı teknoloji kullanarak koruyor, bir yandan da çevrenin korunması konusunda bilinç yaratıyor. Sadece ürünleriyle değil sponsorlukları ve sektördeki platformlara verdiği destekle de pazarın gelişimine lider ve önder olarak katkıda bulunan Siemens Ev Aletleri, WWF-Türkiye ile el ele vererek Türkiye’nin en büyük ikinci içme suyu rezervi olan ve "yedi renkli göl" olarak da bilinen Eğirdir Gölü’nün korunması için yeni bir çalışma başlattı.

Siemens ve WWF-Türkiye, "Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat" projesiyle, yedi ana maddede Eğirdir Gölü’nün gelecek nesiller için de bir içme suyu rezervi olarak kullanılmasının sağlanmasını amaçlıyor.

• Kirliliğin azaltılması
• Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması
• Eko-turizmin geliştirilmesi
• Doğa dostu tarımın yaygınlaştırılması
• Sorunların çözümünde yerel ortaklık
• Suyu kullananlar ve yönetenler için eğitimler
• Akılcı doğal kaynak kullanımı

Yitirilen değer Eğirdir Gölü

Siemens ve WWF-Türkiye’nin Eğirdir Gölü’nün korunması için başlattığı işbirliği, bilinenin aksine su zengini olmayan, su kaynaklarını kaybeden ve iklim değişikliğinin etkilerini yoğun şekilde yaşayacak Türkiye’de sulak alanların korunması için atılmış önemli bir adım niteliğini taşıyor. Bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında "yedi renkli göl" olarak da bilinen Eğirdir Gölü, 487 kilometrekarelik alanı ve 4005 hektometreküp hacmi ile Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su gölü. Sarp kayalıklar, tepeler ve dağlarla çevrili olan göl, aynı zamanda Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu rezervi. Biyolojik çeşitliliği ile Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan göl, Doğal Sit Alanı, Önemli Kuş Alanı ve İçme-Kullanma Suyu Koruma Sahası. Ancak bunca önemli değerine rağmen Eğirdir Gölü, kirlilik ve su seviyesindeki düşüş nedeniyle sahip olduğu doğal zenginliği her geçen gün kaybediyor.

Tarımsal, endüstriyel ve evsel atıklar gölün su kalitesinde düşüşe ve ciddi boyutlarda kirliliğe neden oluyor. Özellikle tarımsal üretimde kullanılan aşırı gübre nedeniyle gölde fosfor ve amonyak düzeylerinde artış görülüyor, bazı kısımlarda su kalitesi ikinci sınıf su kalitesine düşüyor. Bu durum, bölgenin başlıca geçim kaynakları olan tarım, balıkçılık ve turizmi tehdit ediyor. Göl çevresindeki bazı fabrikaların atıklarını göle bırakması nedeniyle ortaya çıkan kirlilik, Kovada Gölü’ne akan suda toplu balık ölümlerine sebep oluyor. Aşırı avlanma, göldeki balık çeşitliliğinde azalmaya ve ekonomik değeri olan su ürünlerinin hızlı tükenişine de neden oluyor. Bilinçsiz kullanım ve tarımsal sulama nedeniyle gölün su seviyesi son 30 yıl içerisinde 2,5 metre düşüş gösterdi. Bu düşüş, Türkiye’nin elma üretiminin yüzde 20’sini sağlayan Eğirdir Havzası’nı olumsuz etkiliyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/siemens-ve-wwf-turkiye-egirdir-golune-yeniden-hayat-veriyor_65137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!