Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens’ten Çevre için Somut Bir Adım Daha

Çevre koşullarının hızlı yaşadığı değişim son yıllarda tasarruf kelimesinin daha büyük bir anlam kazanmasına neden oldu. Kaynakların doğru kullanımının hem çevremize hem de bireysel yaşamımıza sunduğu kazanımlar tartışılmaz.

yapi.com.tr
Siemens’ten Çevre için Somut Bir Adım Daha

evre koşullarının hızlı yaşadığı değişim son yıllarda tasarruf kelimesinin daha büyük bir anlam kazanmasına neden oldu. Kaynakların doğru kullanımının hem çevremize hem de bireysel yaşamımıza sunduğu kazanımlar tartışılmaz. Küresel ısınmanın ve ekolojik dengenin gündemde ilk sıralarda yer aldığı son dönemde çevre bilincinin hem tüketici hem üretici açısından çerçevesini çizmek amacıyla birçok proje hayata geçiyor.

Son olarak Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından gerçekleştirilecek olan “Ekolojik Mimarlıkta Somut Adımlar” Sempozyumu ise küresel ısınmanın yol açtığı sorunların ve etkilerinin tartışılması için yeni bir platform yaratıyor. Tasarruf ve çevre yaklaşımı ile öne çıkan markalardan Siemens Ev Aletleri’nin de destek verdiği sempozyum, mimarlık alanındaki ekolojik uygulamalara dikkat çekmeyi ve kitlesel farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

“Ekolojik Mimarlıkta Somut Adımlar” Sempozyumu, konuya ilgili yerli yabancı mimarlar, sivil toplum örgütleri, yatırımcılar, malzeme üreticileri ve müteahhitler ile devlet ve yerel yönetim yöneticilerini buluşturarak, yapı sektöründe ekolojik çalışmaları somut örnekler üzerinden tartışmaya açıyor. Bugüne kadar mimarlara yönelik düzenlenen birçok aktivitede imzası bulunan ve mimarlara olan yakınlığıyla tanınan Siemens, sempozyuma destek vererek gerek mimari gerekse çevreye karşı duyarlılığının altını bir kez daha çiziyor. Siemens’in çevre konusundaki faaliyetleri sadece sponsorluklarla sınırlı kalmıyor.

Hem doğayı, hem de cüzdanınızı koruyan teknolojiler
Kalite sadece üretim teknolojisi, güven ve tasarımla tanımlanmanın çok ötesinde, Siemens Ev Aletleri’nin var oluş felsefesini de kapsıyor. Hiç şüphesiz bu konuda da kıstasları, şirketin, hızla tükenen doğal kaynakların korunması, artan çevre kirliliğinin önlenmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için yaptıkları çalışmalar oluşturuyor. “Gelecek Evinizde” sloganıyla teknolojiyi tasarımla buluşturan ve kullanıcısının farklı yaşam tarzını ürünlerine yansıtan Siemens Ev Aletleri elektrik ve su kullanımında minimum tüketim ve maksimum sonucu, aynı zamanda yüksek konforu simgeleyen A ve A PLUS etiketli yeni nesil beyaz eşya modelleriyle tüketiciye sadece yeni özellikler değil tasarrufu da sağlayan bir ürün portföyü sunuyor.

Ev aletlerinin enerji tüketimi, toplam enerji tüketiminin üçte birini (%33’ü) oluşturuyor. Özellikle 24 saat boyunca çalışır durumda olan soğutucu tasarruf konusunda da birincil öneme sahip. Siemens A sınıfı enerji verimliliğe sahip cihazlarda %24, A PLUS enerji verimliliğine sahip cihazlarda ise %45’ e varan elektrik tasarrufu mümkün. Bu konuda en öne çıkan model olan Siemens KD40NA00NE buzdolabı modeli 24 saatte 1,181 kwh, yıllık ise sadece 431,07 kwh enerji harcamasıyla dikkat çekiyor.

Çamaşır ve bulaşık makinesi gibi su kullanan cihazlarda ise elektrik tüketiminin yanında su tasarrufu da önem kazanıyor. Bugün bir Siemens çamaşır makinesi (1990’da üretilen bir modele kıyasla) %37 daha az elektrik ve hatta su harcıyor. Siemens WM16S740OE çamaşır makinesi modeli, Süper Kısa 15 programı ve miktar otomatiği özellikleri sayesinde maksimum tasarruf sağlıyor.

Aynı şekilde bir Siemens bulaşık makinesi sadece 12 litreye kadar su gereksinimi duyuyor ve böylelikle her yıkama için minimum elektrik tüketimi, maksimum yıkama sonucu sunuyor. Siemens, yeni “emotionLight” mavi ışık teknolojisiyle tasarımda yeni bir boyut getirdiği SE20T090EU paslanmaz çelik bulaşık makinesi modelinde bulunan varioSpeed özeliği, yıkama programının süresinin kısa olmasını tercih edenler için geliştirilmiş bir özellik. Su miktarı, yıkama ısısı ve püskürtme basıncını arttırarak bulaşığın kirlilik oranına göre yıkama süresini % 50’ye varan oranda azaltan varioSpeed özelliğiyle yıkama ve kurutma performansından ödün verilmeden mümkün olan en kısa sürede hızlı ve mükemmel bir yıkama sağlanıyor.

Yeni modellerde fırın kullanımında da enerji tasarrufunu sağlayan çözümler sunuluyor artık. Yemek tariflerine bakıldığında bir çok pişirme tekniği ön ısıtmayı gerektiriyor. Siemens HB 380560 model ankastre fırınlar şıklığının yanı sıra hızlı ısıtma özelliği sayesinde ön ısıtmayı olabildiğince çabuk gerçekleştiriyor ve böylece 300°C ‘ye kadar olan ısılarda yaklaşık %40 zaman da kazandırıyor.

Siemens ile ecoPlus tasarruf
Siemens “Gelecek Evinizde” sloganı doğrultusunda taşıdığı sorumlulukla enerji tasarrufu konusunda çok ısrarlı ve ürün geliştirme faaliyetlerini “ecoplus” yaklaşımıyla geliştirmeye devam ediyor. Özellikle 1990 yılından bu yana yarattığı çözümlerle günlük ihtiyacı karşılayan bütün ev aletleri için her zaman optimal hizmeti, donanımı ve enerji tüketimini sağlayan modern cihazlar sunuyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/siemensten-cevre-icin-somut-bir-adim-daha_60046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!