Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sigarasız Bloklar İnşa Edilecek

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nin talebini inceleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) “Sigarasız Yeşil Blok” uygulamasına yeşil ışık yaktı.

yapi.com.tr
Sigarasız Bloklar İnşa Edilecek

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, TOKİ'ye sigarasız konut projesi ile ilgili bir protokol taslağı gönderdi. Tokihaber.com’un haberine göre 'Sigarasız Yeşil Blok' uygulaması adını taşıyan protokol, TOKİ yetkilileri tarafından incelendi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada: “Bahse konu proje idaremizin sosyal konut uygulamalarında uygulama öncesi toplanan sosyal talep örgütlenmesi kapsamında konut sahibi olmak isteyen kişilere sorularak yeterli talep toplandığı takdirde yapılması muhtemel toplam konut sayısı da belirlenerek başlatılabilecektir” denildi.

Dünyada ilk olacak

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı Orhan Kural projeyi hayata geçirebilmek için 6 ay beklediklerini ve Cumhurbaşkanı Gül ile görüşme yaptıklarını belirtti. Kural, "Vatandaşın buna ilgi göstermesi ve müracaat etmesini bekliyoruz. Her yapılan binada bir blok yeşil sigarasız blok ilan edilecek. Ev satın alınmadan önce isteyen protokol imzalayacak. Bu işe gönüllü olan insanların bir arada toplanmasını istiyoruz. Böylelikle bu uygulananın dünya basınında yer almasını istiyoruz. Bu dünyada bir ilk olacak. Amerika'da birkaç apartman yapmış bunu. Ama devlet eliyle ilk kez oluyor. Sigarayı bir evde içtiğiniz zaman diğer katlara bile ulaşabiliyor. Balkona çıkıyorlar, dışarıya izmarit atıyorlar. Tertemiz bir apartman olacak. Biraz yoğun bir şirket. Biz talep ettik. 6 ay uğraştım. 'Sigara kötü ama bizim görevimiz değil' dediler. Cumhurbaşkanı ile görüştüm konuyu. Sonunda böyle bir karar alındı" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sigarasiz-bloklar-insa-edilecek-_105578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!